Evleaks: Samsung Galaxy S9 en S9+ grote onderlinge verschillen en stereo-speakers

Samsung komt volgend jaar met de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. We schreven eerder al dat het design van de S9 vergelijkbaar zal zijn met die van de Galaxy S8. Toch gaan er een aantal dingen veranderen, zo blijkt uit nieuwe informatie van Evan Blass, ofwel Evleaks.

Evleaks over Samsung Galaxy S9

De bekende leaker Evan Blass heeft meer informatie gedeeld over de Samsung Galaxy S9. Het toestel zal de huidige Galaxy S8 en Galaxy S8+ opvolgen en we verwachten het toestel begin 2018. Evleaks is doorgaans goed geïnformeerd over de nieuwe toestellen en deelt nu nieuwe informatie over de Samsung Galaxy S9. Het toestel zou nu rondgaan onder de codenamen ‘Star 1’ en ‘Star 2’. De typenummers worden SM-G960 (voor de S9) en SM-G965 voor de Galaxy S9.

De S9 krijgt een 5,8 inch Super AMOLED infinity display met gebogen randen, bij de S9+ zal dit een 6,2 inch display zijn. Over de processor is nog niet veel bekend. Er zullen weer twee varianten uitgebracht worden; één met Snapdragon 845 en een Exynos-versie voor Europa en Nederland.

Samsung Galaxy S9

Verschillen tussen Galaxy S9 en S9+ worden groter

Bij de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zaten vrijwel geen verschillen; behalve de schermgrootte en de accucapaciteit. Dit zal met de Galaxy S9 en S9+ veranderen.

De S9+ krijgt 6GB RAM en een dual-camera (net als bij de Galaxy Note 8), terwijl de S9 zelf 4GB RAM krijgt en een enkele camera. Beide toestellen zullen voorzien zijn van stereo-speakers, 64GB opslagruimte met mogelijkheid tot het plaatsen van een geheugenkaart en een 3,5 millimeter aansluiting voor een headset.

Samsung zal de Galaxy S9-serie voorzien van een andere indeling aan de achterkant. De camera zal in een verticale opstelling geplaatst worden waaronder de vingerafdrukscanner zit. Dit is anders dan bij de Galaxy S8, waar de vingerafdrukscanner naast de camera zit in plaats van eronder.

Samsung Galaxy S8+ vingerafdrukscanner

Wanneer?

De Samsung Galaxy S9 zal wederom weer voorzien zijn van ondersteuning voor het Dex-station. Tijdens de CES in Las Vegas zal Samsung mogelijk een eerste glimp geven van de Galaxy S9. Volgens Evan Blass zal de presentatie van de toestellen in maart plaatsvinden. Uiteraard houden we je op de hoogte zodra er nieuws te melden is over de Samsung Galaxy S9.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel