‘Samsung Galaxy S9 krijgt 3D camera en betere gezichtsherkenning’

Samsung zou achter de schermen al de nodige voorbereidingen treffen voor de Samsung Galaxy S9 die volgend jaar verwacht wordt. Bronnen maken nu melding over een 3D-camera, een verbeterde irisscanner en betere gezichtsherkenning.

Galaxy S9 met 3D-camera

Volgens bronnen uit Korea zal Samsung de Galaxy S9 (en Galaxy S9+) voorzien van een reeks verbeteringen. De smartphone zal voorzien worden van een 3D-camera, dit blijkt uit een groot aantal bestellingen die Samsung de deur uit heeft gedaan voor 3D-camera’s.

De Koreaanse bron meldt dat opvallend genoeg de gezichtsherkenning niet 3D zal zijn, maar er nog steeds gebruik gemaakt zal worden van 2D-gezichtsherkenning. De gezichtsherkenning met 3D wordt in de nieuwe iPhone X gebruikt en maakt het nog nauwkeuriger en is daarmee beter beveiligd. De 3D camera zou wel gebruikt kunnen worden voor andere dingen, zoals augmented- en virtual reality; denk aan geanimeerde emoji. Een soortgelijke functie zagen we bijvoorbeeld al bij de Xperia XZ1.

Samsung Galaxy S9 3d camera

Samsung zou de Galaxy S9 voorzien van verschillende verbeteringen. Net als bij de Galaxy Note 8 zal de S9 voorzien worden van een dual-camera aan de achterzijde. De bronnen melden verder dat de gezichtsherkenning en irisscanner nauwkeuriger zal werken voor een nog snellere en betere herkenning. Deze twee manieren van ontgrendeling zijn lang nog niet zo snel als bijvoorbeeld de vingerafdrukscanner. Dat kan met de Galaxy S9 dan zomaar veranderen.

Houd er rekening mee dat Samsung zelf nog altijd niets bevestigd heeft over de Samsung Galaxy S9, we zullen dus nog even moeten wachten op de definitieve informatie. DroidApp zal je natuurlijk op de hoogte houden van het nieuws rondom de Galaxy S9, dat kan via de website en via de DroidApp App.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel