‘Samsung Galaxy S9 Mini met 4,0 inch display staat op de planning’

Er komt mogelijk een kleinere variant van de Samsung Galaxy S9. De Galaxy S5 Mini was de laatste kleine versie van een high-end smartphone en veel merken richten zich enkel op de grote toestellen. Toch zou er een kleinere Galaxy S9 Mini op de planning staan.

Galaxy S9 Mini op komst?

De Samsung Galaxy S9 zal in het eerste kwartaal van 2018 aangekondigd worden. Beelden van de smartphone zijn er niet, enkel wat vage schetsen waarvan de betrouwbaarheid ver lijkt te zoeken. Informatie is er wel, zo zou de vingerafdrukscanner niet in het scherm geïntegreerd zitten en krijgt het toestel een vergelijkbaar design als de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+.

Nu komt uit Koreaanse bronnen, het doorgaans goed geïnformeerde BusinessKorea informatie binnen over de Samsung Galaxy S9 Mini. Het gaat om anonieme bronnen die de informatie deelt, dus we moeten nog wel een slag om de arm houden. Samsung zou naast een Galaxy S9 en Galaxy S9+ ook aan een kleinere versie werken. Het is nog niet helemaal duidelijk of de toevoeging ‘Mini’ gebruikt gaat worden, wellicht krijgen we wel een Galaxy S9 Lite of een andere toevoeging.

Samsung Galaxy S8+ DroidApp

Het is niet de eerste keer dat er geruchten binnenrollen over een Mini-versie van een Galaxy S-toestel. Dit was namelijk ook het geval over een Galaxy S6 Mini, Galaxy S7 Mini en Galaxy S8 Mini. Het is dan ook niet zeker of de Galaxy S9 Mini er wel komt. Echter, zou Samsung deze stap mogelijk overwegen als concurrent voor de kleinere iPhone SE, die geen opvolger kreeg. De Galaxy S9 Mini zou beschikken over afrondingen aan de rand en een scherm dat kleiner is dan 5,0 inch, vermoedelijk een 4,0 inch display.

Zodra er meer informatie bekend is, houden we je uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen. Eigenlijk heeft alleen Sony een volwaardig alternatief in kleiner formaat voor de grotere smartphone; dat is de Sony Xperia XZ1 Compact. LG heeft een variant op de G6 met de LG Q6.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel