Samsung presenteert Exynos 9810 processor: vermoedelijk voor Galaxy S9

Samsung heeft een nieuw type processor aangekondigd. De Exynos 9810 SoC zullen we vermoedelijk gaan terugzien in de Samsung Galaxy S9 en S9+ die volgende maand verwacht wordt. Met de nieuwe chip heeft Samsung een alternatief voor de Snapdragon 845 en een opvolger voor de Exynos 8895 uit de Galaxy S8-serie.

Exynos 9810 processor

In onder andere de Verenigde Staten wordt de Galaxy S-serie voorzien van Snapdragon-processoren van Qualcomm. In bijvoorbeeld Europa brengt Samsung deze toestellen met een eigen Exynos processor uit. De Koreaanse fabrikant heeft nu de Exynos 9810 processor aangekondigd; een octa-core processor welke is voorzien van de nieuwste technieken.

Voor de 10nm chip wordt gebruik gemaakt van een viertal M3-cores die zijn geklokt op 2,9GHz. De andere vier cores betreffen Cortex A55 kernen met elk een kloksnelheid van 1,9GHz. De processor moet het beste van het beste bieden. Het LTE-modem in de 9810 kan een downloadsnelheid van maximaal 1,2 Gbit/s en een uploadsnelheid van maximaal 200 Mbit/s ondersteunen. Op het gebied van fotografie kan de chip omgaan met zowel een 24MP camera aan de voor- en achterkant, of een 16MP dual-camera. Ook zal de nieuwe Exynos processor sneller en energiezuiniger zijn dan de voorgangers.

Volgens Samsung zou het toestel een geavanceerde technologie bevatten waarmee gezichten gescand kunnen worden in 3D. We zagen eerder al Apple met de Animoji en verbeterde Face ID en ook Huawei broedt hier op nieuwe ideeën. Vermoedelijk zal ook Samsung dus met de Galaxy S9 met een verbeterde gezichtsherkenning komen. Hoewel Samsung niet bevestigt dat de Exynos 9810 processor voor de Galaxy S9 bedoeld zal zijn, is deze kans wel groot.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel