Citymapper app: een geweldig hulpmiddel in steden (review)

Of je nou naar Amsterdam, Londen, Parijs of New York gaat, het vervoer kan toch net wat anders werken dan in je eigen omgeving. De app Citymapper maakt het reizen een heel stuk makkelijker, zo weet ik uit ervaring. Met Citymapper ga je een stuk makkelijker de stad verkennen.

Citymapper app

Citymapper is voor sommigen waarschijnlijk geen onbekende app. Hoewel we hem in het overzicht met de beste Londen apps hebben staan, hebben we de applicatie nooit inhoudelijk goed behandeld. De Citymapper app is een toepassing die voor veel mensen van pas kan komen als je op stedentrip bent. De reisplanner in de Citymapper app helpt je namelijk met het kiezen van de beste route in een stad, zowel met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets. Ook taxidiensten als Uber worden meegenomen in het overzicht.

Citymapper app

Dekkingsgebied

De app Citymapper werkt ook in Nederland (voornamelijk in de Randstad), maar daar houden de mogelijkheden niet op. Tientallen grote steden zoals Parijs, Londen, New York, Manchester, Berlijn, Kopenhagen, Milaan, Rome, Barcelona, Sydney, Madrid, Lissabon, Moskou, Istanbul en vele anderen, zijn opgenomen in de applicatie die geheel gratis te gebruiken is. Praag, Boedapest en Wenen zijn bijvoorbeeld (nog) niet toegevoegd, dat is jammer. Echter beloven de ontwikkelaars meer steden in de toekomst toe te voegen.

Je kunt in de applicatie direct beginnen met het kiezen van een optie. Ik heb de applicatie zelf een tijdje in Londen gebruikt, waar ik hem erg handig vond. Je kunt de metrokaart raadplegen, zien welke bussen, metro’s of andere vervoersmiddelen binnen welke tijd bij jou in de buurt zijn of een Uber bestellen. Je krijgt ook reisinformatie zoals actuele vertragingen of stremmingen te zien. Je kunt je werk of thuisadres invullen (of natuurlijk vakantieadres) en direct een route plannen. Je kunt ook ergens direct heen navigeren.

Citymapper

Stapsgewijs

Bij het navigeren van een reis, kijkt de reisplanner naar verschillende opties. Bij een wandeling zie je direct hoeveel calorieën je verbrandt. Bij de vele reisadviezen die je krijgt kun je ook nog kiezen of je meer met de bus wilt doen, de metro of een ander vervoersmiddel. Je ziet ook waar je het beste in bijvoorbeeld de metro kunt zitten en je krijgt het advies stapsgewijs. Wil je zeker weten dat je goed gaat, dan kun je op ‘GO’ tikken en dan reist Citymapper met je mee, met notificaties bij bijvoorbeeld een overstap of een wandeling. De optie ‘Buiveilig’ zorgt ervoor dat je zo min mogelijk kans hebt om nat te regenen.

Citymapper review

Handig aan Citymapper is dat je je reizen ook kunt delen via anderen. Tevens kan de app je helpen met het volgen van de juiste uitgang bij bijvoorbeeld een groot metrostation. Ben je in het bezit van een smartwatch met Wear OS (Android Wear) dan is de volledige routeplanner met stap-voor-stap instructies ook beschikbaar op je horloge. Handig is dat informatie ook offline opgeslagen kan worden; ideaal, want bijvoorbeeld in de Underground in Londen heb je geen dekking. De prijzen worden ook bij de verschillende reisadviezen getoond, zo weet je precies wat het goedkoopste is.

Citymapper review

Downloaden

Citymapper is een ideale app en deze is geheel vrij van advertenties. Je kunt de Citymapper app gratis downloaden uit de Google Play Store via onderstaande button.

Citymapper - OV reisplanner
Citymapper - OV reisplanner
Ontwikkelaar: Citymapper Limited
Prijs: Gratis+
Citymapper
 • 8.9/10
  Vormgeving - 8.9/10
 • 8.8/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.8/10
 • 9/10
  Mogelijkheden - 9/10
 • 9/10
  Snelheid - 9/10
 • 7/10
  Privacy - 7/10
8.5/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Gratis
 • Vrij van advertenties
 • Erg nauwkeurig
 • Vol informatie
 • Ook offline te gebruiken

Minpunten

 • Bepaalde steden -nog- niet beschikbaar
 • In Nederland alleen in de randstad

Lees ook

Reageer op dit artikel