Samsung presenteert haar nieuwe skin voor over Android: One UI (foto’s)

Samsung begon met TouchWiz en bracht daarna de eigen skin uit onder de naam Samsung Experience. De fabrikant heeft tijdens de Developer Conference de nieuwe eigen laag over Android aangekondigd: One UI, als opvolger voor Experience. Verschillende Galaxy’s zullen de update krijgen.

Samsung One UI

Tijdens de Samsung Developer Conference heeft Samsung haar nieuwe interfacelaag aangekondigd. De fabrikant brengt met One UI een opvolger uit voor Samsung Experience, een laag die nog niet zo heel lang gebruikt wordt. De voorloper van Experience was TouchWiz, een naam die al een tijdje niet meer gebruikt wordt door Samsung. One UI moet een hele verbetering zijn bovenop Android.

Samsung One UI

De nieuwe gebruikersinterface van Samsung One UI moet voor iedereen een verbetering zijn. Het is ook meer gericht op langere schermen, wat we bij meerdere dingen en elementen terug kunnen zien. Wanneer je nu vanuit de galerij-app een foto wilt delen moet je nog met je vinger naar het midden van het scherm, dat moet anders kunnen dacht Samsung. Het moet makkelijker worden om de telefoon met één hand te bedienen en er komt ook een nachtmodus beschikbaar.

Samsung One Ui

Bijna alle eigen systeem-apps zoals de berichten en dialer worden door Samsung in een nieuw jasje gestoken. Hierbij worden interactieve elementen meer naar beneden van het scherm geplaatst, zodat je niet met je vinger helemaal naar boven hoeft. Ook komt er een grotere afwisseling in kleuren, een Google-achtige stijl voor vormen en pictogrammen en komen er thema’s beschikbaar.

Samsung One Ui

Samsung One UI moet niet verward worden met Android One, de kale Android-versie. Toch trekt Samsung met de nieuwe stijl meer naar Google toe, en dat is goed om te zien. Later deze maand kunnen klanten uit Duitsland, Zuid-Korea en de Verenigde Staten deelnemen aan het Open Beta-testprogramma voor One UI. Andere landen zullen later volgen. Het beta-programma komt beschikbaar voor de Samsung Galaxy S9 en S9+. Begin volgend jaar zal de update beschikbaar komen voor deze toestellen.

Samsung One UI

De volledige Developer Conference kun je hieronder terugkijken. Vanaf ongeveer 01:00 uur vind je het onderdeel over de nieuwe interface.

Update 09 november: Meer foto’s van nieuwe Samsung One UI interface

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel