Meer foto’s van nieuwe Samsung One UI interface; ‘niet naar Galaxy S8 en Note 8’

Samsung heeft op internet meer beelden gedeeld van de nieuwe Samsung One UI interface die eerder deze week werd aangekondigd. Het is echter nog maar de vraag of het nou echt om een aangepaste interface gaat voor bepaalde toestellen, of dat dit toch de nieuwe standaard wordt. Naar verschillende toestellen komt hij namelijk niet.

Samsung One UI: meer beelden

Samsung heeft meer foto’s gedeeld van de nieuwe Samsung One UI, de nieuwe skin die we binnenkort te zien krijgen op de Galaxy S9, S9+ en Note 9. De smartphonefabrikant zou tegen een website ook verteld hebben, dat de Galaxy S8, S8+ en Note 8 niet de nieuwe interface zullen krijgen. Dit is een opvallende uitspraak omdat deze toestellen sowieso wel de update krijgen naar Android Pie.

Samsung One UI homescreen

Mogelijk kiest Samsung er dan toch voor om deze toestellen te voorzien van de eigen Samsung Experience 10 interface waarover we eerder al berichten voorbij hebben zien komen. Dit zou dan echter weer een opvallende keuze zijn van de Koreaanse fabrikant, omdat het dan twee verschillende software-versies moet onderhouden. Het kan ook zijn dat het bericht onjuist is, maar daarover horen we in de toekomst meer.

Samsung One Ui

Op de webpagina van Samsung komen we meer beelden tegen van de nieuwe skin die Samsung heeft uitgekozen. Zoals in het artikel over Samsung One UI al beschreven, moet het voor gebruikers beter worden gemaakt om toestellen met grotere schermen makkelijker met één hand te bedienen.

Samsung One UI

Ook zien we aanpassingen in de icoontjes, vormgeving en bepaalde andere onderdelen binnen Android. Eventuele Samsung-apps zoals de wekker, agenda en galerij-app zijn ook aangepast en moeten makkelijker te bedienen zijn. Ook moet content die voor jou belangrijk is, direct in één oogopslag beschikbaar zijn.

Samsung One UI

Beta-programma

Gebruikers uit China, Frankrijk, Duitsland, India, Polen, Zuid-Korea, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten kunnen via de Samsung Members app zich aanmelden voor het beta-programma. Hiermee krijg je als eerste toegang tot de nieuwe features. Het beta-programma is dus nog niet in Nederland en België beschikbaar, en komt alleen voor de Galaxy S9 en S9+ beschikbaar onder Android 9 Pie.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel