Samsung Experience 10 Launcher: probeer Android Pie op je eigen Samsung

Samsung is bezig met het aanpassen van de Samsung Experience skin voor de verschillende toestellen. De eerste berichten en screenshots zagen we de laatste tijd al voorbij komen. Nu kun je de Samsung Experience 10 Launcher op je eigen toestel al proberen! De launcher is gebaseerd op Android 9 Pie.

Samsung Experience 10 Launcher proberen

Samsung-bezitters waarbij hun toestel op Android 8.0 Oreo of hoger draait, kunnen vanaf nu aan de slag met de Samsung Experience 10 Launcher. Deze launcher is in ontwikkeling en is gebaseerd op het nieuwe Android 9 Pie. In de afgelopen dagen en weken zijn er verschillende berichten opgedoken waarin we de nieuwe interface te zien krijgen. Zo verscheen van het weekend nog een video met de werking van de nieuwe skin. Samsung zal de Samsung Experience 10 skin toevoegen aan de update naar Android Pie.

Samsung Experience 10 Launcher

Het gaat hier om een uitgelekte versie van Samsung Experience 10. Dit kan betekenen dat er nog wat foutjes of bugs in kunnen zitten. Tevens betreft het een vroegtijdige versie, dus in de definitieve versie kunnen wellicht door Samsung nog nieuwe functies toegevoegd zijn.

Goed om te weten is dat de app crasht als je ervoor kiest om de launcher ‘eenmalig’ te gebruiken en niet standaard als nieuwe launcher in te stellen. Mocht je even later toch weer naar de oude vertrouwde omgeving willen, dan kun je de applicatie gewoon terugzoeken in Instellingen > Apps en hier de oude launcher via ‘Standaard apps’ terugzetten. De APK zal werken met Samsung-toestellen met Android 8.0 Oreo of Android 8.1 Oreo. Denk bijvoorbeeld aan de Galaxy S9, S9+, Note 9, maar ook de S8 en S7. Je kunt de APK hier downloaden. Het gebruik is op eigen risico.

Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel