Android Pie met Samsung Experience 10: zo ziet de nieuwe interface eruit

Samsung zal de Android Pie update binnenkort voor meerdere toestellen uitrollen. Voor het zover is, moet er nog één en ander gefinetuned worden. We krijgen nu een eerste indruk van de Android Pie update met Samsung Experience 10, die een nieuwe interface brengt.

Samsung Experience 10

Samsung verandert met Samsung Experience 10 het design van de interface en software op Samsung-toestellen. De update valt samen met die naar Android 9 Pie, waarvan we nu de eerste screenshots te zien krijgen. De schermafbeeldingen tonen de nieuwe interface op de Samsung Galaxy S9.

Samsung Experience 10

Wat direct opvalt is dat de interface meer afgeronde hoeken heeft. Daarbij is de klok ook bij Samsung naar de linkerbovenhoek verplaatst; een ‘feature’ van Android Pie. Het multitask-venster is op de schop gegaan en toont openstaande, recente apps voortaan in een horizontaal overzicht. Samsung lijkt meer afscheid te hebben genomen van de eigen skin, en hem meer richting de Google-stijl vertaald.

Samsung Experience 10

Ook het venster met notificaties is veranderd. Goed om te weten is dat hier een nachtthema gebruikt wordt, waardoor het bij een ‘normaal’ thema nog wat kan veranderen. Het is onduidelijk of de instellingen ook onderverdeeld worden in vakken, iets wat ik persoonlijk niet mooi vind. Naast de bekende navigatietoetsen biedt Samsung ook de mogelijkheid om de navigatiebalk te verbergen en te werken met veegbewegingen.

Samsung Experience 10

Samsung zal met de Samsung Experience 10 update ook de applicaties die het meelevert in een nieuw jasje steken. We zien wat kleine wijzigingen in de dialer, berichten-app, Bixby-applicatie en de andere apps zoals de galerij, camera en internetbrowser. Ook hier weer allen met het donkere thema.

Het is nog niet bekend wanneer Samsung de Android 9 Pie update beschikbaar zal stellen voor de verschillende smartphones. We houden je hierover natuurlijk op de hoogte. Wat vind jij van de nieuwe Samsung Experience 10 interface?

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel