Eerste screenshots van Galaxy S9 met Android Pie duiken op, met nieuwe interface

Samsung voorziet verschillende toestellen van de update naar Android 9 Pie. De nieuwe Android-versie brengt zelf een reeks vernieuwingen, maar ook Samsung past haar eigen skin aan. De eerste screenshots zijn nu verschenen.

Screenshots van Android Pie op S9

Als de laatste berichten kloppen, hoeven we pas volgend jaar de update naar Android Pie te verwachten voor de Samsung Galaxy-toestellen. De beta-test is nu alvast op een Galaxy S9 gezet, waarbij we een eerste blik krijgen van de nieuwe skin op het toestel. Onder andere het donkere thema is nu beter gefixt zodat het echt goed werkt. Een nieuwe feature is Raise to Wake. Hierbij licht het scherm op als je het toestel oppakt. Dit zagen we eerder al bij verschillende andere merken.

Samsung Pie Dialer Messages

Samsung Pie donker thema

Er zijn verschillende aanpassingen gedaan in de interface van de Samsung-apps, zo laat XDA zien. De opties in bijvoorbeeld de wekker-app en dialer zien we niet langer meer bovenin beeld, maar onder in beeld. Het menu met apps lijkt vrij onaangetast gebleven, al zien we wel nieuwe pictogrammen. Ook de berichten app is vernieuwd. Zodra er meer nieuws bekend is over de uitrol van de update houden we je uiteraard op de hoogte.

Samsung Pie wekker-menu

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel