‘Samsung rolt Android Pie pas in 2019 uit, wel vol nieuwe functies’

Android 9.0 Pie is de nieuwste Android-versie en verschillende fabrikanten hebben de update al in ontwikkeling of zelfs al uitgerold. Samsung lijkt wat meer tijd nodig te hebben. De komst van de update naar bijvoorbeeld de Galaxy S9 zal pas gebeuren in 2019.

Samsung: Android Pie in 2019

Degenen die in het bezit zijn van een Samsung Galaxy-toestel moeten langer wachten op de update naar Android Pie. Dit is op te maken uit de community van Samsung Frankrijk. De update zal niet vóór januari 2019 beschikbaar worden gesteld, zo wordt duidelijk. Voor bijvoorbeeld de OnePlus 6 en ook de Nokia 7 Plus is de update al beschikbaar. Sony bracht vorige week de Xperia XZ3 met Android Pie op de markt.

De Android Pie update voor de Galaxy S8 en Note 8 zal diverse functionaliteit van de nieuwere vlaggenschepen brengen. Waaronder het automatisch invoegen van een spatie, na het typen van een cijfer wanneer je swipet over het toetsenbord. De Galaxy Note 9 en Galaxy S9-serie krijgt de optie om een telefoonnummer op te lezen bij een inkomende oproep. De dual-sim versies van de Note 8 en S9 krijgen VoLTE ondersteuning voor beide simkaarten.

De camera-app wordt verbeterd, waarbij je bijvoorbeeld geen thumbnail-preview te zien meer krijgt van de nieuwste afbeelding in de galerij (zoals een screenshot) maar de daadwerkelijk laatst gemaakte foto.

Samsung Galaxy Note 9

Een andere verbetering vinden we terug in de galerij-app, waarbij je sneller en gemakkelijker je video’s kunt vinden. Ook krijgt de spraakrecorder de optie om opgenomen geluidsfragmenten sneller te bewerken op het toestel. De nieuwe camerafuncties zullen beschikbaar komen ‘vanaf januari 2019′, waardoor het voor de hand ligt dat deze functionaliteit met de Pie-update voor de Samsung’s toegevoegd wordt. Uiteraard levert Samsung de eigen Experience 10 skin mee, over Android Pie.

Zodra er meer bekend is over de komende update naar Android Pie voor de verschillende Galaxy’s, houden we je uiteraard op de hoogte. Benieuwd naar welke toestellen de update zullen krijgen? Raadpleeg ons Android Pie update overzicht.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel