De vergeten telefoon: Sony Ericsson Z310i

Sony Ericsson had enkele jaren geleden een breed portfolio van stijlvolle telefoons; de smartphone leek nog ver weg. De Sony Ericsson Z310i was één van deze stijlvolle telefoon en die bespreken we deze week in ‘De vergeten telefoon’.

Sony Ericsson Z310i

Voor de Sony Ericsson Z310i gaan we terug naar het jaar 2006 waarin Sony Ericsson deze stijlvolle telefoon uitbracht. De plastic behuizing was wit met een verschillende accentkleur die terugkwam in het toestel. Denk aan roze, blauw, zwart of bruin.

Sony Ericsson Z310i

De Sony Ericsson Z310i was een gunstig geprijsde telefoon, voorzien van echt de basisdingen. Op het klepje zagen we een tweede (monochroom) display met lichtjes voor bijvoorbeeld een nieuw bericht of gemiste oproep. Het hoofddisplay had een resolutie van 160 x 128 pixels en was vanzelfsprekend wel een kleurenscherm. Er was 14MB aan opslagruimte beschikbaar en een VGA camera voor het maken van foto’s. Die kon je ideaal delen via MMS of uploaden naar je blog, dat was namelijk een functie in Sony Ericsson-toestellen.

Sony Ericsson Z310i

Het toetsenbord was bovenin voorzien van een navigatietoets met vijf richtingen. Daarbij was de bevestig-toets in het midden in de kleur van de buitenkant van de telefoon, een leuk detail. Het toetsenbord was verlicht en zwart/donkergrijs van kleur. Onderaan het keyboard was de powerbutton van de telefoon te vinden. Er was een 780 mAh accu en Bluetooth. De Sony Ericsson Z310i verscheen begin 2007 op de markt voor een prijs van ongeveer zo’n 100 euro.

Sony Ericsson Z310i samengevat in 5 punten:

  • Clamshell met extra scherm en notificatie-lampjes
  • Kleuren kwamen terug in navigatietoets
  • Scherm met resolutie van 160 x 128 pixels
  • In verschillende kleuren
  • Prijs van zo’n 100 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel