Doek valt voor Nexus-telefoons; toestel ontvangt laatste verplichte update

In 2015 werden de Nexus 5X en Nexus 6P gelanceerd, hierna volgde de Pixel-lijn. In datzelfde jaar introduceerde Google ook het driejarige update programma voor apparaten. November 2018 is voor de Nexus 5X en 6P het moment dat dit programma eindigt.

Geen maandelijkse updates meer

Voor de Nexus 6P en 5X betekent het eindigen van het update-programma dat het toestel niet langer maandelijkse updates zal ontvangen. De toestellen maken gebruik van Android 8.1 Oreo, dat is conform de regels van het update-programma. Hierin is opgenomen dat toestellen recht hebben op twee grote Android-releases en drie jaar recht hebben op beveiligingsupdates. Beveiligingsupdate november is vermoedelijk de laatste.

Hoewel de toestellen nog altijd een update kunnen ontvangen in het geval van een kritiek probleem, zoals eerder al gebeurde bij de Nexus 5, is het in principe over en uit met updates. Zoals altijd is het aangeraden om de laatste beveiligingsupdate te installeren zodat je beschermd bent tegen allerlei fouten in het besturingssysteem.

Mocht je nog een Nexus 6P of 5X hebben dan kan je er ook voor kiezen om een aangepaste ROM te installeren waarbij je wel regelmatig updates blijft ontvangen. Er zijn tal van tutorials beschikbaar om dit uit te voeren.

Lees ook

Reageer op dit artikel