Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C krijgen geen update naar Android P

Google heeft meer informatie gedeeld over de updateplannen van de nieuwe Android-versie; Android P. De update zal niet naar de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C komen. De toestellen werden 2,5 jaar geleden uitgebracht en waren de laatste Nexus-devices.

Android P: niet voor Nexus

Het is niet helemaal een verrassing, maar nu wel door Google bevestigd; de Nexus-toestellen en Pixel C zullen niet worden geüpdatet naar Android P. Gisteren werd Android 9.0 P officieel aangekondigd met een eerste Developer Preview.

In september 2015 werden de Nexus 5X en Nexus 6P uitgebracht. Hierbij werd de 5X geproduceerd door LG, de 6P door Huawei. Een jaar later viel het doek definitief voor de Nexus-serie, want de reeks werd opgevolgd door de Pixel-serie.

Nexus Android P

In de afgelopen jaren heeft Google trouw Android-updates uitgebracht, maar dat stopt nu voor de Pixel C, Nexus 5X en Nexus 6P. De Nexus-toestellen werden op de markt gebracht met Android 6.0 Marshmallow en hebben als laatste grote update de update naar Android 8.1 Oreo gehad. Wel zullen de Nexus 5X en 6P nog tot in ieder geval november 2018 bijgewerkt worden met beveiligingsupdates.

Leestip: Terugblik: de Nexus-toestellen door de jaren heen

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 272,00 euro

Lees ook

Reageer op dit artikel