WhatsApp 2.18.338 voegt tientallen nieuwe emoji toe: dit zijn ze

WhatsApp heeft met een nieuwe update voor de Android-app tientallen nieuwe emoji toegevoegd. De nieuwe emoticons bevatten nieuwe stijlen, maar ook nieuwe gezichtsuitdrukkingen. Deze kennen we van Unicode 11.

Nieuwe emoji in WhatsApp 2.18.338

Het is de laatste tijd druk met updates voor WhatsApp. Waar eerder al Swipe to Reply werd toegevoegd aan WhatsApp, verschenen ook de WhatsApp Stickers. Er staat nu een nieuwe beta-versie klaar voor Android, waarbij gebruikers toegang krijgen tot een hele reeks nieuwe emoji. Deze emoji maken deel uit van Unicode 11.

Eerder dit jaar werd Emoji 11.0 vrijgegeven door Unicode. Hier zien we de nieuwe reeks emoticons die toegevoegd kunnen worden door verschillende partijen, waaronder Apple, Google, Facebook, Microsoft en dus ook WhatsApp.

WhatsApp 2.18.338 emoji

Nieuw is bijvoorbeeld de smiley met een blozend gezicht en drie hartjes die eromheen draaien. Ook zien we een emoji met een rood hoofd van het zweten, een zogenoemde dizzy gezichtsuitdrukking en een onderkoeld, blauw gezicht. Een andere nieuwe emoji die nieuw is, is de feestvierende emoji, eentje met puppy-ogen, maar ook botten, een tand, voet en been. We zien ook de man met snor, met rood, wit of gekruld haar. Ook een vrouw met wit, rood of gekruld haar is er, net als een kale man en vrouw. De zogenoemde superhero emoji is ook toegevoegd, zowel man als vrouw.

WhatsApp emoji 11

Een nieuw dier in Emoji 11.0 is de wasbeer, net als een lama en een nijlpaard. Je kunt nu ook kiezen uit de kangaroo, das, zwaan, pauw, mug of papegaai emoji. Nieuwe fruitsoorten zien we in de vorm van een mango en bij lekkernijen is de bagel toegevoegd. Ook zijn stenen, een skateboard, kompas, bagage, een dynamiet, frisbee, schaakstuk en nieuwe schoenen toegevoegd.

Update

De update naar WhatsApp 2.18.338 betreft een beta-versie en deze kan gedownload worden via het beta-programma. De update kan ook als APK gedownload worden, en dat kan via deze link. In de stabiele versie uit de Google Play Store zijn de nieuwe emoji nog niet beschikbaar, maar dit kan mogelijk niet al te lang meer duren.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel