De vergeten telefoon: Nokia C3-00

Hij was niet aan te slepen in 2010 en de tijd erna; de Nokia C3, die ook wel Nokia C3-00 werd genoemd. Het populaire toestel van de Finse fabrikant was een goedkoop alternatief voor de BlackBerry-toestellen, zo was de insteek. We bespreken het toestel in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Nokia C3, ofwel Nokia C3-00

We gaan voor deze editie van ‘De vergeten telefoon’ terug naar het jaar 2010, waarin Nokia de aanval opende op de toen populaire BlackBerry Curve. De telefoon kreeg de naam C3 (C3-00) en was voorzien van een volwaardig QWERTY-toetsenbord onder het beeldscherm. Dat scherm had een grootte van 2,4 inch met een resolutie van 320 x 240 pixels.

Nokia C3-00

Opvallend was de afwezigheid van 3G, het internetten verliep dus via het 2G-GSM netwerk. Echter was er ook WiFi aanwezig op de betaalbare telefoon en dat was best uniek in die tijd. De Nokia C3-00 was voorzien van het Symbian S40 besturingssysteem. Pingen was enkel voor BlackBerry’s weggelegd, maar je kon wel MSN, Google Talk, Yahoo en het eigen Ovi Chat gebruiken. Meldingen van nieuwe berichten (waaronder ook Facebook) konden tevoorschijn komen in een widget op het startscherm.

Iets anders wat bij de Nokia C3 opvallend was, was dat er geen USB-datakabel meegeleverd werd met de telefoon. De oplader was immers rond die tijd gewoon nog één geheel. Aan boord van de Nokia C3-00 was een 2 megapixel camera en deze werd relatief slecht beoordeeld. Er was 55MB opslagruimte en een flinke 1320 mAh accu.

De Nokia C3 was voorzien van een plastic behuizing waarbij Nokia de gebruikers de keuze gaf uit verschillende kleuren. Zo was de telefoon er in het roze, groen, goud, blauw, paars, grijs en zwart. Na de lancering was de Nokia C3-00 vooral interessant in de prepaid-markt waar het voor rond de 100 euro over de toonbank ging.

Nokia C3-00 samengevat in 5 punten:

  • Volledig QWERTY-toetsenbord
  • 2,4 inch display
  • WiFi
  • Flink 1320 mAh accu
  • Symbian S40
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel