Haal QuickPic van je telefoon; Google verwijdert app uit Play Store

QuickPic is enige tijd geleden overgenomen door de beruchte ontwikkelaar Cheetah Mobile. Er zijn al meerdere apps van deze ontwikkelaar verwijderd uit de Play Store. QuickPic nu ook, en deze app kun je maar beter snel verwijderen van je telefoon.

QuickPic uit Google Play Store

Voordat QuickPic werd overgenomen door het beruchte Cheetah Mobile, was de applicatie enorm populair. Het gebeurde zo’n drie jaar geleden en nu is er veel veranderd. Nu heeft Google de applicatie uit de Play Store gehaald. De app is nu al een kleine twee weken niet meer beschikbaar in de downloadwinkel voor Android.

Omdat de ontwikkelaar geen informatie heeft gegeven over het verwijderen van de app, is de reden van de verwijdering onbekend. Vorige maand werden meerdere apps van Cheetah Mobile uit de Play Store gehaald. Ze zouden het beleid van Google niet naleven en zich schuldig maken aan klikfraude.

CM QuickPic

Een app wordt niet zomaar uit de Google Play Store verwijderd. Dit betekent dat, mocht je de app nog gebruiken, je hem maar beter snel van je telefoon kunt verwijderen. Sowieso is het beter om alle apps van Cheetah Mobile van je smartphone te verwijderen. Zacht gezegd zijn er -zeer terecht- flinke twijfels over de betrouwbaarheid van de ontwikkelaars. Een interessant alternatief voor QuickPic is bijvoorbeeld de app Camera Roll. Te downloaden via onderstaande button.

Tevens is Cheetah Mobile een bedrijf dat meerdere ontwikkelaarsnamen gebruikt in de Play Store om minder snel op te vallen. Zo zijn Live.me, Cheetah Games, CMCM-MD en Real 3D Keyboard Themes. Ze zijn beter te herkennen wanneer je kijkt naar details over de ontwikkelaar en linken naar cmcm.com. Een bekende app is bijvoorbeeld bijvoorbeeld PhotoGrid.

Camera Roll - Gallery
Camera Roll - Gallery
Ontwikkelaar: Lukas Koller
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel