Opgepast: Cheetah Mobile verknalt opnieuw app met adware; deze keer Photo Grid

Cheetah Mobile, dat is de naam van de ontwikkelaars die meerdere applicaties al flink hebben weten te verpesten. Nu is ook de populaire collage-app Photo Grid in handen van Cheetah Mobile. Deze app is daarbij volgestopt met adware. Je bent gewaarschuwd.

Photo Grid adware

Photo Grid is een applicatie waarmee je je foto’s in een collage kunt stoppen. Een overzicht maken met verschillende foto’s van je dagje uit, of en selectie met vakantiefoto’s. Sinds kort is de applicatie overgenomen door de beruchte partij Cheetah Mobile. Deze heeft eerder andere apps al overgenomen en flink weten te verpesten. Dit doen de ontwikkelaars met veel advertenties en storende adware.

Photo Grid adware Batterij Overladen

Cheetah Mobile

De ooit zo populaire galerij-app QuickPic werd kort na bekendmaking van de overname door Cheetah een minder populair. QuickPic werd volgestopt met adware en storende, misleidende advertenties. Daarbij is hetzelfde bedrijf verantwoordelijk voor ES File Explorer. Deze ooit zo beroemde bestandsbeheerder voor Android werd voorzien van een zogenaamde Charge Booster en veel adware.

Charge Master

Charge Master

De overname van Photo Grid zorgt ook voor rommel in de applicatie, die overbodig is. Bij het aankoppelen van de oplader, krijg je een melding te zien om gebruik te maken van de Charge Booster/Charge Master. In de tekst staat “Maak je je zorgen dat je batterij wordt overladen?”. Daar kan je kiezen voor ‘Controleren’ waarvoor een extra app noodzakelijk is. Deze toepassing is (niet geheel toevallig) ook van Cheetah Mobile en belooft de beste prestaties voor je smartphone.

Alternatief

Echter staat Cheetah erom bekend gegevens te verzamelen en het niet al te nauw te nemen met de privacy. We willen je adviseren hier zeker niet in te trappen en adviseren je ook om een andere app te installeren voor het maken van je foto-collages. Een alternatief kan bijvoorbeeld Asus Photo Collage zijn voor Android.

Trap er niet in!

We raden je af in de mooie verhalen van Cheetah Mobile te trappen en de applicatie te installeren. De smartphone van nu kan prima zelf omgaan met het oplaad-patroon. En deze applicatie maakt daarin absoluut geen verschil. Dus pas op voor de Photo Grid adware.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel