8 wintersport apps voor Android

Sneeuw, skiën, bergen en pistes; ofwel wintersport! De winter staat voor de deur en ook het skiseizoen is in volle gang. Wij zetten acht nuttige wintersport en skivakantie apps voor Android op een rijtje.

Wintersport apps

Het aantal Nederlanders dat op wintersport gaan, ligt rond de een miljoen. Ga je snowboarden, skien of een andere sport uitoefenen in de sneeuw? Dan hebben wij voor jou een lijst samengesteld met interessante Android-apps voor de wintersport.

Skiinfo Sneeuwhoogte & Ski App

De app Skiinfo is een uitgebreide applicatie welke gratis beschikbaar is in de Play Store. Met Skiinfo kan je instellen dat je een gratis notificatie krijgt als er nieuwe sneeuw valt in je favoriete skigebied. Daarnaast vind je in de app meer dan 2000 skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk en nog een aantal landen. Daarbij heb je ook de sneeuwhoogtes, ski tips, live webcams, plattegronden van diverse skigebieden en de weersverwachting. Een erg complete applicatie om van je skivakantie een succes te maken!

skiinfo

ADAC Skiguide 2019

ADAC is in Duitsland wat hier zeg maar de ANWB is. De applicatie ADAC Skiguide 2019 is gratis beschikbaar en heeft diverse interessante mogelijkheden aan boord. Informatie over skigebieden, offline mogelijkheden, winter tours, kaarten en nog veel meer. Hou er wel rekening mee dat de applicatie geheel Duitstalig is. Ondanks dat is de ADAC Skiguide 2019 zeker een interessante en nuttige applicatie.

Adac SkiGuide 2017

ADAC Skiguide 2019
ADAC Skiguide 2019
Ontwikkelaar: Outdooractive GmbH
Prijs: Gratis

Sneeuwhoogte.nl

Zoals de naam van de applicatie al doet vermoeden, hebben we hier een app die alle informatie geeft over sneeuwhoogtes. De applicatie met alle daarbij behorende informatie is gratis beschikbaar. Je kan in de app van Sneeuwhoogte.nl onder andere de weersverwachting (inclusief de sneeuwverwachting) raadplegen, en ook informatie over pistes en skiliften kan je in de app vinden. In de app kan je verder live webcams bekijken van de skigebieden. Daarnaast heeft het een aantal uitgebreide mogelijkheden rondom social media.

sneeuwhoogte

Sneeuwhoogte.nl
Sneeuwhoogte.nl
Ontwikkelaar: Sneeuwhoogte.nl
Prijs: Gratis

iSki Tracker

Met iSki Tracker kan je met behulp van GPS precies bijhouden hoe en waar je hebt geskied. De app geeft inzicht in je snelheden, afgelegde kilometers, hoogteverschillen en nog veel meer. Bij de iSkier Community kan je vrienden toevoegen en kijken hoe zij het gedaan hebben. iSki Tracker is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

iski_tracker

iSKI Tracker
iSKI Tracker
Ontwikkelaar: intermaps
Prijs: Gratis

PeakLens

Bergen genoeg als je op wintersport gaat. Met de PeakLens app kun je middels augmented reality je camera op deze bergtoppen richten. Je ziet vervolgens direct naar welke berg je kijkt. De app kan zowel online als offline werken en kent meer dan 200.000 bergtoppen. Uiteraard zie je ook daarbij de hoogte van de bergen. Tevens zie je in welke (wind-)richting deze bergen liggen.

PeakLens app

PeakLens
PeakLens
Ontwikkelaar: PeakLens
Prijs: Gratis

Sportler Ski Tracker

Zoals de naam van de app ‘Sportler Ski Tracker’ al aangeeft, kun je met deze applicatie je ski-prestaties bijhouden. Niet alleen met de ski, maar ook met de snowboard. De applicatie kan ook in de achtergrond werken en houdt hierbij de snelheid, route, hoogtes, afstanden en meer bij. Ook kun je het opnemen tegen vrienden.

Sportler Ski Tracker

Sportler Ski Tracker
Sportler Ski Tracker
Ontwikkelaar: TwoScape
Prijs: Gratis

Bergfex/Ski

Bergfex/Ski is een handige app.De applicatie geeft toegang tot het actuele weer, de weersverwachting, webcams, trail-kaarten, sneeuwrapporten en nog veel meer. Bergfex/Ski Pro biedt daarnaast video-tutorials voor de beginnende skiër. De sneeuwverwachting is daarnaast uitgebreider en ook vind je in de app tarieven van de skipistes en verschijnen er geen advertenties.

Bergfex Ski

Snowsports Academy

Ben je nog niet helemaal ervaren met het skiën of snowboarden? De applicatie Snowsports Academy geeft je een overzicht van verschillende oefeningen en nuttige informatie. Bepaalde technieken worden in deze applicatie uitgelegd in het Duits en in het Engels. Snowsports Academy is gratis te downloaden uit de Google Play Store.

snowsports_academy

Snowsports Academy
Snowsports Academy
Ontwikkelaar:
Prijs: Gratis

Ben je benieuwd naar het weer, de weersverwachting en radarbeelden op je vakantiebestemming? Dan mag een goede weer-app natuurlijk niet ontbreken. Raadpleeg ons uitgebreide onderzoek naar de beste weer-app in onze weer-app test 2018.

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 12 januari 2019

Lees ook

Reageer op dit artikel