Google One begint in Nederland: de nieuwe plek voor online opslagruimte

Google One is de online opslagruimte voor gebruikers. Echter, naast het beheren van je eigen bestanden kun je deze opslagruimte ook delen met anderen. Ook zijn er nieuwe pakketten en nieuwe prijzen. We zetten de details op een rij.

Google One in Nederland

In mei 2018 kondigde Google haar nieuwe Google One opslagdienst aan. Het kan gezien worden als een vervanger voor de opslagruimte van Google Drive, al verdwijnt Google Drive zelf zeker niet. Het is meer een verzamelnaam voor specifiek de opslagruimte, die ook nog eens gedeeld kan worden met je familie. In totaal kan de cloudopslag met 5 andere personen gedeeld worden.

Google One opslagruimte delen

Google is nu in Nederland begonnen met het uitrollen van Google One, waarbij (betalende) Drive-gebruikers als eerst overgezet lijken te worden op de nieuwe dienst van Google, zo melden gebruikers aan DroidApp. Google One omvat de opslagruimte voor alle Google-diensten zoals Gmail, Google Foto’s en Drive. Net als bij Google Drive krijgen alle gebruikers 15GB gratis opslagruimte. Die gratis opslagruimte kan niet gedeeld worden met familieleden.

Google heeft vandaag de Nederlandse webpagina van Google One online gezet, waarbij je zelf ook direct kunt upgraden naar één van de Google One-pakketten. Hierop is te lezen dat Google met regelmaat voordelen zal geven zoals Google Play-tegoed, speciale hotelprijzen en andere nuttige zaken. Ook dit geldt alleen voor de betalende gebruikers. Zij krijgen tevens hulp van Google-experts.

Google One

Prijzen

De prijzen zijn scherp te noemen. Zoals gezegd is de eerste 15 gigabyte gratis. Bij Google Drive was er nog keuze uit 1TB, maar die is er met One niet meer. Echter krijg je voor dezelfde prijs nu 2TB. Nieuw is het pakket van 200GB opslagruimte. De prijzen hebben we voor je hieronder op een rij gezet.

  • 15GB: gratis
  • 100GB: 1,99 euro p/m
  • 200GB: 2,99 euro p/m
  • 2TB: 9,99 euro p/m
  • 10TB: 99,99 euro p/m
  • 20TB: 199,99 euro p/m
  • 30TB: 299,99 euro p/m

Google belooft met One verder dat de foto’s en video’s in originele resolutie worden opgeslagen. Er gaat dus geen kwaliteit verloren. Een andere zekerheid die Google garandeert is dat je bestanden door een toonaangevende beveiliging beschermd en beveiligd zijn. De content die je hebt opgeslagen in je One-account kun je zowel vanaf je smartphone, tablet als computer benaderen.

Google One
Google One
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Lees ook

Reageer op dit artikel