Google toont plannen voor Google Assistent in 2019

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Google haar plannen voor de Assistent uit de doeken gedaan voor 2019. Zo komt de assistent naar een slimme wekker en kan je binnenkort misschien in meer apparaten de assistent van Google vinden.

De assistent wordt slimmer

Google kondigde Assistent Connect aan, een platform waarmee fabrikanten de Google Assistent op een goedkope manier kunnen integreren in hun producten. Het doel is dan ook om de assistent op tal van verschillende soorten apparaten te krijgen zoals e-ink schermen en misschien zelfs wel je koffieapparaat.

Nieuw is in elk geval de slimme alarmklok uit handen van Lenovo. Het heeft een 4 inch scherm en kan je langzaam wakker laten worden door langzaam de helderheid op te schroeven. Ook geeft het apparaat suggesties voor je wekkertijd op basis van je activiteiten. De verwachting is dat dit apparaat zo’n 80 euro zal gaan kosten, met een beschikbaarheid vanaf medio maart of april. Ook Whirlpool duikt in de wereld van de assistent met een handig keukenhulpje met 10-inch scherm.

Lenovo Smart Clock

De Assistent duikt ook op bij Sonos en specifiek de Sonos One en Sonos Beam. Eerdere luidsprekers worden middels een update ook voorzien van de Google Assistent. Op die manier kan je op elke plek in huis je muziek, podcast of radiostation bedienen zonder dat je een telefoon hoeft te pakken.

Ook Samsung TV’s krijgen later dit jaar de assistent ingebouwd. Je kunt dan bijvoorbeeld de televisie inschakelen met je stem. Verder duikt later dit jaar de assistent op in onder andere koelkasten, vaatwassers en magnetrons. Of we deze hardware ook in Nederland en België gaan vinden is nog afwachten.

Vertaalmodus Google Assistent

Heb je een Google Home of een Smart display dan kan je binnenkort de assistent vragen om te fungeren als een tolk. Begin je gesprek met “Hey Google, wees mijn Franse tolk” en je teksten worden door de Google Home vertaald.

Op je telefoon verandert ook wat

Niet alleen op het gebied van hardware zijn er nieuwigheden voor de Google Assitent. Ook je smartphone zal slimmer worden. Zo gaat de Assistent je helpen bij het inchecken op vluchten, weliswaar in eerste instantie in Amerika. Je kunt dan gewoon de assistent vragen je in te checken voor je aanstaande vlucht. Ook kan je via een select aantal partners een hotel boeken als je weet waar je wilt verblijven.

Vliegtickets Google Assistent

Verder krijgt de assistent ondersteuning voor notitie applicaties zoals Keep, Any.do, Bring en Todoist. Zo heb je overal de beschikking over je todo lijstjes.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel