Google Assistent app krijgt make-over: dit is er nieuw

Google gaat haar assistent in een nieuw jasje steken. In Nederland is de app weliswaar pas korte tijd beschikbaar, maar de vormgeving van de app gaat al een stuk langer mee. Nu kondigt Google een make-over aan voor de Assistent.

Google Assistent met nieuw design

Er komt een nieuw design naar de Google Assistent app. Deze applicatie bundelt ook de kaarten die we kennen van bijvoorbeeld Google Now. Die laatste app gaat tegenwoordig door onder de naam Google Discover, terwijl de app eerder Google Now werd genoemd.

Het nieuwe ontwerp in Google Assistent zorgt ervoor dat dat de content die het meest interessant voor jou is, wordt getoond. Volgens Google combineert het nieuwe ontwerp het beste van tekst en spraak, met grotere visuals.

Google Assistent design

Andere verbeteringen zijn te vinden in nieuwe bedieningselementen voor slimme apparaten. Ook vind je een vernieuwd overzicht met nuttige informatie over je dag. Ook zien we verschillende andere veranderingen in de interface.

Een andere nuttige verbetering is dat je je feed sneller kunt openen. Als je nu de home-knop een paar tellen ingedrukt houdt, opent de Assistent; wil je de kaarten zien, dan moet je weer op een knop tikken. Dat wordt makkelijker gemaakt en kun je het Assistent gewoon van beneden naar boven vegen. Dan zie je alle content die voor jou relevant is.

Google Assistent interface

De nieuwe interface wordt vanaf nu uitgerold, maar het kan even duren voordat deze bij iedereen beschikbaar is. Wist je ook dat je DroidApp via Google Assistent kunt gebruiken. Wil je alles uit Google Assistent halen, lees dan hier ons interessante overzicht met de beste Google Assistent commando’s.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel