IKEA komt met rolgordijnen die je open en dicht kunt doen met Google Assistent

Meubelketen IKEA heeft bekend gemaakt dat het met een rolgordijn komt die je kunt bedienen via Google Assistent. IKEA komt steeds vaker met slimme producten. Al eerder kwam het met slimme stekkerdozen, verlichting en opladers.

Slimme IKEA rolgordijnen

Je hoeft voortaan niet meer op te staan van de bank om het gordijn open of dicht te doen. IKEA heeft bekend gemaakt dat het met slimme rolgordijnen komt die je zonder veel moeite kunt bedienen. De aansturing verloopt via een afstandsbediening of via de IKEA TRÅDFRI-app. Deze applicatie verzamelt al je slimme producten van het meubelwarenhuis. Deze kan vervolgens ook weer gekoppeld worden met slimme assistenten zoals Alexa, Siri en ook Google Assistent. Hierdoor kun je gewoon met een spraakcommando de gordijnen bedienen.

IKEA slimme rolgordijnen

De rolgordijnen heten Fyrtur (geheel verduisterend) en Kadrilj (deels verduisterend) en zijn allebei gemotoriseerd. De eerstgenoemde komt op de markt voor 149 euro, terwijl de deels verduisterende een prijs krijgt van 119 euro. IKEA kwam eerder al met slimme verlichting, stekkerdozen en in verschillende producten draadloze opladers.

IKEA zal de nieuwe producten vanaf februari verkopen in Nederland.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel