Google Assistent wordt beleefder als je ‘alsjeblieft’ zegt

Google heeft verbeteringen klaarstaan voor haar slimme assistent. De Google Assistent zal een beleefder antwoord geven, als je zelf ook wat beleefder tegen de assistent praat.

Google Assistent beleefder

In een blogpost van Google wordt duidelijk dat het bedrijf haar slimme assistent een beetje heropgevoed heeft. Wanneer je ‘alsjeblieft’ zegt bij je commando, zal je een beleefder antwoord terugkrijgen. De feature wordt door Google ‘Pretty Please’ genoemd en de reactie van de assistent zal met een vriendelijker commando, beleefder zijn.

Google Assistent beleefd

Wanneer je Google Assistent in het Engels gebruikt krijg je toegang tot nieuwe functies. Denk aan het snel samenstellen van een verlanglijstje (Hey Google, Create a gift list). De onderstaande commando’s kunnen gebruikt worden;

  • “Create a gift list”
  • “Add opera tickets for mom to my gift list”
  • “What’s on my to-do list?”
  • “Show me my last note”

Google belooft daarbij dat het binnenkort ondersteuning voor Google Keep, Todoist, Any.do en Bring! zal toevoegen. Tot slot is het mogelijk om de kerstman op de Noordpool te bellen. Hiervoor geef je het Engelse commando; “Hey Google, call Santa”. Je hoort dan dat hij druk is met een muzikaal concert voor te bereiden en je kunt hem helpen.

Vooralsnog worden de functies helaas voorlopig niet beschikbaar gesteld voor Google Assistent in het Nederlands. Uiteraard kun je wel de Engelse taal instellen, zodat je de features toch kunt gebruiken.

Lees ook: Google Assistent: alle commando’s die het leven wat makkelijker maken

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel