Google One: nieuwe pakketten en prijzen voor online opslagruimte

Google heeft weliswaar vorige week Google I/O gehouden; het bedrijf gaat vrolijk verder met het aankondigen van nieuwe dingen. Nu is dat Google One, de opvolger van de opslagruimte in Google Drive.

Google One

Google One is de naam van de nieuwe opslagdienst van Google. In feite is het de vervanger voor de opslagruimte van Google Drive. Er worden nieuwe functies en nieuwe prijzen met Google One aangekondigd.

Nieuw is de 200GB opslagruimte; deze kost 2,99 dollar per maand. Daarbij is nog steeds het pakket van 100GB beschikbaar; waarvoor je 1,99 dollar per maand betaalt. Het huidige 1TB-plan kost 9,99 dollar per maand, deze bundel zal kosteloos worden geüpgraded naar 2TB, waarbij deze prijs actief blijft. De bundels die groter zijn dan 2TB, blijven in prijs hetzelfde.

Google One geeft je ook de mogelijkheid om de opslagruimte te delen met familie. Je kunt in totaal met maximaal 5 personen je opslagruimte delen. In de komende maanden zullen degenen met Google Drive-opslagruimte automatisch overgezet worden naar Google One opslag. De nieuwe dienst heeft geen invloed op degenen met G Suite. Standaard krijgt elke gebruiker 15GB opslagruimte; voor Drive, Gmail en Foto’s.

De vernieuwde opslagruimte zal door Google als eerst uitgerold worden in de Verenigde Staten. Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden als de dienst in jouw land beschikbaar is, kun je je aanmelden via deze link.

Lees ook

Reageer op dit artikel