Google stopt volledig met weggeven gratis Drive-opslagruimte Lokale Gidsen

Lokale Gidsen zorgen er samen voor dat de informatie in Google Maps klopt en actueel is. Google waardeert deze bijdragers en geeft met regelmaat de zogenoemde Local Guides een extraatje. Ook het ontvangen van gratis opslagruimte voor Google Drive was een extraatje, maar hier gaat Google volledig mee stoppen.

Geen gratis opslagruimte meer

Google stopt met het verstrekken van gratis opslagruimte als beloning voor de Lokale Gidsen. Dit heeft Google bekend gemaakt in de nieuwsbrief voor de Local Guides. Wanneer je als deelnemer niveau 4 had bereikt, kreeg je voor juli 2016 nog 1TB aan opslagruimte. Dat werd in juli verlaagd naar 100GB om zo de kwaliteit te kunnen blijven waarborgen.

Lokale Gidsen gratis Drive opslagruimte

Per 17 maart 2017 zal Google helemaal stoppen met het geven van gratis opslagruimte. Degenen die voor die datum nog niveau 4 bereiken krijgen nog 100GB, maar daarna niet meer. Je dient de beloning binnen 30 dagen te verzilveren en is één jaar geldig. Google belooft dat ze dit jaar met andere beloningen zullen komen. Niveau 4 kun je bereiken wanneer je 200 punten hebt behaald.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel