SanDisk introduceert MicroSD-kaart met 400GB opslagcapaciteit

In een flink aantal smartphones kun je een MicroSD-kaart plaatsen om de capaciteit uit te bereiden, voor wie 256GB al niet genoeg was kan nu 400GB kwijt. Western Digital heeft namelijk als eerste fabrikant een dergelijke kaart weten te ontwikkelen.

400GB opslagruimte

Als je regelmatig foto’s maakt met je smartphone of veel video’s maakt dan kun je rap door de opslagruimte van je telefoon heen schieten. Toch kan de MicroSD-kaart voor sommige mensen niet groot genoeg zijn en voor die mensen is er nu de MicroSD-kaart met 400GB opslagruimte. SanDisk heeft deze kaart tijdens de IFA in Berlijn geïntroduceerd.

MicroSD-kaart SanDisk 400GB

De opslagruimte is voldoende voor het bewaren van 40 Full HD films en de kaart weet leessnelheden van 100 MB per seconde te behalen. Wat de schrijfsnelheden van de MicroSD-kaart zijn is niet bekend gemaakt, mogelijk ligt deze een stuk lager al spreekt Western Digital over 1200 foto’s per minuut. Ook voldoet de kaart aan de A1 specificatie wat betekend dat de kaart de snelste is die er op dit moment te verkrijgen valt. De kaart heeft een prijskaartje van 250 dollar gekregen en is voorlopig alleen nog in de Verenigde Staten te krijgen.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel