De vergeten telefoon: Samsung SGH-J700

De Samsung SGH-J700, afgekort ook wel bekend als de ‘Samsung J700′, is een feature-phone welke zo’n 11 jaar geleden op de markt verscheen. Wat was er zo bijzonder aan dit populaire toestel? We bespreken de J700 in deze editie van ‘De vergeten telefoon’.

Samsung J700

We gaan voor de Samsung J700 terug naar februari 2008. Het was een populair toestel, voorzien van een slider-design. De telefoon was vooral geliefd in het prepaid-segment waar het toestel vele malen over de toonbank is gegaan.

Samsung J700

Heel bijzonder was de Samsung SGH-J700 niet echt, het was gewoon een degelijke telefoon. Aan de voorzijde was een 2,0 inch scherm geplaatst met een resolutie van 160 x 128 pixels. Daarbij was de telefoon er in verschillende kleuren, waarbij de drie toetsen onder de navigatietoets in een andere kleur ‘geverfd’ konden worden. Aan boord van het toestel was 10MB aan opslagruimte en dit kon uitgebreid worden met een microSD-geheugenkaart.

Bij de Samsung J700 was verder Bluetooth en een FM-radio aanwezig. Onder het schuifmechanisme zat het toetsenbord en natuurlijk was er de kenmerkende Samsung-interface. Bij iedere stap hoorde je een vrolijk geluidseffect, net als bij het intypen van een telefoonnummer. Het maken van foto’s kon met de 1.3 megapixel camera, welke tevoorschijn kwam bij het uitschuiven van de J700. Tevens was er een 800 mAh accu en ondersteuning voor het 2G (GSM) en EDGE-netwerk.

In 2008 kwam de Samsung SGH-J700 ook uit in Nederland. De prijs van het toestel lag rond de 150 euro. In de maanden erna werd het toestel steeds goedkoper, waarbij het toestel populair was in combinatie met een prepaid-pakket.

Samsung J700 samengevat in 5 punten:

  • Populaire telefoon
  • 2,0 inch beeldscherm
  • 1.3 megapixel camera
  • Herkenbare Samsung-interface
  • 800 mAh accu
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel