DroidApp interview met Honor: de toekomst, updates en Honor 20

DroidApp was afgelopen week in Parijs voor de introductie van de nieuwe Honor View 20. Daarnaast heeft DroidApp een interview gehad met Honor. Hier kregen we meer informatie over updates, vouwbare toestellen en het nieuwe paradepaardje; de Honor 20.

Interview met Honor

Honor presenteerde van de week in Parijs de nieuwe Honor View 20, een high-end smartphone, maar zonder high-end prijskaartje. Honor was in Nederland de afgelopen jaren weg, maar wil nu weer ijzersterk terugkomen. We zijn benieuwd naar de ambities en de plannen van het bedrijf. Dat konden we mooi aan bod brengen in een interview met Honor. We spraken met Michael Pan, Honor President van West-Europa.

Honor 20

De Honor 20 zal de opvolger worden van de Honor 10. Michael Pan laat in een reactie weten dat het toestel in mei 2019 aangekondigd zal worden. In mei vorig jaar verscheen de ’10’. We zijn overigens benieuwd naar de verschillen met de nieuwe View 20. Los van kleine verschillen in de camera, het uitbreidbaar geheugen, accu en het beeldscherm waren tussen de View 10 en de 10 de verschillen niet heel groot. Over specificaties liet Honor zich niet uit tijdens het interview. De verwachting is wel dat de verdere focus op de camera zal komen te liggen.

De band met Huawei

Honor was enige tijd uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen. Nu werkt het merk toch aan een comeback en wil dat serieus aanpakken. De reden lijkt bij Huawei te liggen voor Honor. Honor is het dochtermerk van Huawei en ze brengen veel soortgelijke telefoons uit. Huawei zou in de afgelopen tijd meer zichzelf willen laten zien en daar zou Honor even bij in de weg zitten.

Huawei en Honor hebben bijvoorbeeld de Huawei P Smart (2019) en de Honor 10 Lite, beiden vrijwel identiek met alleen de front-camera als verschil. Pan laat weten dat de smartphone vandaag de dag toch vaak op elkaar lijken. De gelijkenissen tussen de iPhone en Samsung horen we ook niet meer, zo stelt Pan.

Volgens Michael Pan is Honor nu meer ‘eigen’ en opereert het zelfstandiger dan eerst het geval was. Meerdere keren werd door Pan tijdens het interview benadrukt dat de focus echt ligt op de jonge mensen. Hardware en software wordt gedeeld, maar Honor zou meer innovaties toepassen. Denk aan de TOF camera voor het maken van 3D-scans en dergelijke. Wel zal Honor zich met de Magic UI verder moeten onderscheiden van EMUI. Magic UI is nu nog voor het grootste deel een regelrechte kopie van EMUI met slechts hele kleine aanpassingen.

Een onderdeel van de Magic UI is de Yoyo assistent. Deze vonden we al terug op de Honor Magic 2. Deze kan voorlopig alleen overweg met de Chinese taal. Wel zouden we ‘binnenkort’ de spraakassistent terug gaan zien in de Engelse taal. Over de Nederlandse taal werden geen uitspraken gedaan, maar de verwachting is dat dit nog wel jaren kan duren.

Honor View 20

5G en opvouwbare toestellen

In het interview werden ook 5G en vouwbare smartphones besproken. Honor heeft hier een vrij duidelijk antwoord over klaarliggen. Zowel 5G als foldable smartphones staan in de kinderschoenen en hebben nog niet de aandacht van het grote publiek. Wanneer een provider een 5G-netwerk uitrolt, betekent dit niet gelijk dat het voor iedereen bruikbaar is en een goede dekking heeft, zo stelt Michael Pan. In een reactie stelt Pan wel “Als 5G belangrijk wordt voor de consument, dan zullen we er voor ze zijn”.

Honor richt zich vooral op de jongeren. Opvouwbare smartphones zijn voorlopig nog niet aan de orde bij Honor. De prijzen voor opvouwbare toestellen liggen namelijk een heel stuk hoger dan voor ‘normale’ smartphones. De Galaxy F die opvouwbaar is, zou namelijk 1800 dollar gaan kosten. Zulke prijzen passen niet bij de doelgroep van Honor.

Updates

Het updatebeleid van fabrikanten ligt vandaag de dag onder een vergrootglas. Hoe denkt Honor over het updatebeleid? Worden maandelijks beveiligingsupdates uitgebracht, of staat Honor hier anders tegenover?

Op deze vraag werd niet een heel duidelijk antwoord gegeven. Waar Huawei ook voor de wat oudere toestellen en mid-end smartphones met regelmaat beveiligingsupdates verstrekt, en Honor het voor de mid-end dit ook met regelmaat doet, is er geen strak plan, zo wordt duidelijk.

Een vast schema wordt niet genoemd, al stelt Pan wel dat updates ‘heel belangrijk’ zijn. Of we dan maandelijks security-patches kunnen verwachten, werd niet gehonoreerd. Michael Pan bleef wel benadrukken dat een heel team druk is met het monitoren van de beveiliging en het ontwikkelen van updates.

Over het updatebeleid blijft het dus een grijs vlak, al betekent het niet dat Honor slecht bezig is. Zo werd de Honor 8 nog meer dan twee jaar voorzien van updates. De Honor 10 werd onlangs voorzien van de update naar Android 9 Pie.

Honor in 2019

We zullen dit jaar dus veel van Honor gaan horen met nieuwe technieken en mooi vormgegeven toestellen. Als eerst ligt de focus op de Honor View 20.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel