De vergeten smartphone: LG Optimus 4X HD

De LG Optimus 4X HD was een speciale smartphone. Het was een Android-device met verschillende innovaties. Speciaal was dat de smartphone als één van de eerste een quad-core processor had.

LG Optimus 4X HD

Voor de LG Optimus 4X HD gaan we terug naar het jaar 2012. De smartphone werd tijdens het Mobile World Congress aangekondigd dat jaar. De Optimus 4X HD werd door LG in de kleuren zwart en wit uitgebracht, en draaide op Android. Om precies te zijn kwam het toestel met Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich op de markt.

LG Optimus 4X HD

Over Android lag de eigen skin; Optimus UI. Een key-feature van de eigen skin zagen we terug in het vergrendelscherm. Wanneer de vinger op het scherm gelegd werd, zag je het homescreen al erachter verschijnen. Tevens kon je vanaf het lockscreen een bepaalde app openen. Nu heel normaal, in 2012 was het redelijk uniek.

Aan de voorzijde van het toestel was een 4,7 inch display te vinden met HD-resolutie. Daarbij was er een 1.3 megapixel front-camera aanwezig en 8 megapixel camera aan de achterkant. Ook kon je in Full-HD met de LG Optimus 4X HD filmen. Uniek aan het toestel was de dikte, die bedroeg slechts 8,9 millimeter. Hierdoor was het wel een dingetje dat het toestel snel warm werd.

De LG Optimus 4X HD was de eerste smartphone met een quad-core processor. Het was ook de opvolger van de LG Optimus 2X Speed, welke de eerste was met een dual-core processor. Echter duurder het vrij lang voordat de 4X HD daadwerkelijk in de winkels lag, waardoor het niet de eerste quad-core smartphone was die in de winkel verscheen. Het toestel had een Nvidia Tegra 3 processor, aangevuld met 1GB RAM en 16GB opslagruimte.

LG Optimus 4X HD

De LG had van alles aan boord, waaronder ook NFC. Dat was uniek voor die tijd. Daarbij was de Optimus 4X HD uitgerust met een 2150 mAh accu. Ik heb in 2012 het toestel nog mogen reviewen. Mocht je de review willen lezen, dan kan dat hier.

In juni 2012 verscheen de LG Optimus 4X HD in Nederland. De prijs van de smartphone lag rond de 500 euro. Hiermee was het toestel voordeliger dan de concurrenten; de Samsung Galaxy S3 en HTC One X.

LG Optimus 4X HD samengevat in 5 punten:

  • Eerste quad-core smartphone
  • Kreeg later update naar Android Jelly Bean
  • NFC
  • 4,7 inch HD beeldscherm
  • 8,9 millimeter dik
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel