De vergeten telefoon: Sony Ericsson T68

Sony Ericsson is nu Sony, maar het bedrijf heeft mooie toestellen op haar naam staan. De fabrikant bracht in 2001 de Sony Ericsson T68 uit. Over dit toestel is genoeg te vertellen.

Sony Ericsson T68

Voor de Sony Ericsson T68 gaan we terug naar het jaar 2001. Eind dat jaar, werd door de van oorsprong Zweedse fabrikant de telefoon uitgebracht. Het was de eerste telefoon van Sony Ericsson welke voorzien was van een kleurenscherm, met een resolutie van 101 x 80 pixels.

Sony Ericsson T68

Het was sowieso een erg uitgebreide telefoon voor die tijd. De Sony Ericsson T68 was voorzien van GPRS, Bluetooth, infrarood en tri-band ondersteuning. Tevens kon je het toetsenbord gebruiken met T9-invoer en waren er gepersonaliseerde mono-tones. Er verscheen in 2002 een vergelijkbare variant; de Sony Ericsson T68i. Dit toestel was uitgerust met ondersteuning voor e-mail. Tevens was de T68i te zien in de film James Bond: Die Another Day.

Er was voor de Sony Ericsson T68 een speciale CommuniCam. Hiermee kon je camera-functionaliteit toevoegen aan het toestel en dus gewoon foto’s maken. Uiteraard kon je deze ook weer delen met de rest van de wereld. Er was een 700 mAh accu, en een krap intern geheugen; alleen voor oproepen, kalender-items en wat voice-memo’s.

Sony Ericsson T68 Communicam

De telefoon kwam in het nieuws omdat er, onder andere in Nederland, wat problemen ontstonden met het verbinden met een netwerk. Het toestel kwam op de markt voor een bedrag van rond de 500 euro.

Sony Ericsson T68 samengevat in 3 punten:

  • Eerste kleurenscherm-telefoon van Sony Ericsson
  • Foto’s maken kon via aparte module
  • Gebruikt in James Bond-film
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel