De vergeten telefoon: Sony Ericsson W300i

Een echte walkman-phone, dat was de Sony Ericsson W300i. Het was te herkennen aan het clamshell-design en had een mooi ontwerp. Alles voor de muziekliefhebber (voor die tijd) was aanwezig. We bespreken de telefoon in ‘De vergeten telefoon’.

Sony Ericsson W300i

De Sony Ericsson W300i was ook wel bekend als W300. Het verschil met de ‘i’ in de naam waren de netwerkbanden waarvoor het toestel geschikt was. De telefoon werd door de Zweeds-Japanse fabrikant begin 2006 uitgebracht, bedoeld voor de échte muziekliefhebber.

Sony Ericsson W300i

Sony Ericsson koos voor een klapdesign, een zogenoemde clamshell wat met een gewicht van 94 gram erg licht was. Aan de buitenkant was het toestel voorzien van een monochroom-display waarop je bijvoorbeeld meldingen te zien kreeg of de track die je aan het afspelen was. Binnenin was de Sony Ericsson W300i uitgerust met een 1,66 inch display met een resolutie van 160 x 128 pixels.

Bijzonder aan de W300i was ook het toetsenbord. De cijfers liepen verticaal in elkaar over, wat bij veel gebruikers voor gewenning zorgde. Onderaan het toetsenbord zat een speciale Walkman-toets waarmee je de muziekspeler kon starten. Het toestel was verder uitgerust met een FM-radio met RDS-ondersteuning. Er was verder een 0,3 megapixel (VGA) camera aanwezig en 20MB aan opslagruimte. Middels een speciale Memory Stick Micro M2-geheugenkaart kon je dit met maximaal 2GB uitbreiden.

Sony Ericsson W300i 2

De Sony Ericsson W300i was verder voorzien van een 900 mAh accu. Met speciale toepassingen zoals MusicDJ kon je je eigen ringtones componeren en met VideoDJ kon je videoclips maken van foto’s en tekst; en deze vervolgens als een MMS-bericht versturen naar anderen. Tot slot was er PhotoDJ waarmee je foto’s kon voorzien van effecten, kaders en andere elementen.

Het toestel werd in 2006 ook in Nederland uitgebracht. Voor de clamshell Walkman-phone van Sony Ericsson betaalde je hier ongeveer 220 euro. Het toestel werd bij sommige gebruikers wel geplaagd met zogenoemde ‘White Screen of Death’ problemen, waarbij het scherm niks meer toonde, enkel een wit scherm.

Sony Ericsson W300i samengevat in 5 punten:

  • Walkman-phone
  • 1,66 inch beeldscherm
  • Opvallend toetsenbord
  • MusicDJ tools
  • Lichtgewicht
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel