Samsung Galaxy A80 met camera-slider, Galaxy A20e en A10 gepresenteerd

Samsung heeft de Galaxy A-serie uitgebreid met een reeks van verschillende toestellen. De Koreaanse fabrikant presenteert de Galaxy A40 opnieuw, maar ook de Galaxy A20e, A10 en de Galaxy A80. Die laatste heeft een roterende camera, geïntegreerd in een slider.

Uitbreiding voor Galaxy A-serie

Opnieuw wordt bevestigd dat de Galaxy J-serie van Samsung verleden tijd is. De fabrikant laat de J-serie opgaan in de A-serie en komt met een hoop aantal nieuwe smartphones. Tijdens de presentatie heeft Samsung de Galaxy A40 getoond, maar die ligt al een tijdje in de Nederlandse winkels. Eerder werd al de Galaxy A70 aangekondigd en de Galaxy A50 uitgebracht in ons land.

Samsung Galaxy A80 voorkant

Galaxy A80

De Samsung Galaxy A80 is de meest uitgebreide smartphone, waarbij de camera-slider opvalt. Er is geen notch of punch-hole, maar de camera zit dus in het schuifmechanisme. Hierbij kan de camera zelf roteren van de achter- naar de voorkant. Een voordeel hiervan is dat de resolutie voor net zo goed is als achter. De camera heeft een 48 megapixel (f/2.0) sensor, samen met een 8 megapixel ultra-wide (f/2.2) sensor en een 3D diepte sensor.

Samsung Galaxy A80 camera

Er is een 6,7 inch AMOLED beeldscherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels. De telefoon wordt aangedreven door een Snapdragon SM7150 octa-core processor en natuurlijk Android Pie. Er is verder 8GB aan RAM-geheugen en 128GB aan opslagruimte beschikbaar. Het geheugen is niet uitbreidbaar. De Samsung Galaxy A80 beschikt over een 3700 mAh accu welke snel kan worden opgeladen met 25W. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in het beeldscherm.

Samsung Galaxy A80 camera-slider

De Samsung Galaxy A80 komt in de kleuren Angel Gold, Ghost White en Phantom Black. De release staat gepland voor medio mei voor 649 euro. De werking van de camera vind je terug in onderstaande video.

Samsung Galaxy A20e

Galaxy A20e

Dan is er nog de Samsung Galaxy A20e. Aan de voorzijde zien we een 5,8 inch HD+ beeldscherm met een notch in V-vorm. In deze notch is een 8 megapixel front-camera geplaatst. Aan de achterzijde van de smartphone zit een dual-camera met 13MP en 5MP sensor. Deze telefoon heeft een vingerafdrukscanner aan de achterzijde.

Er is een Exynos 7884 octa-core processor met 3GB RAM en 32GB opslagruimte. Dit geheugen kan uitgebreid worden met een geheugenkaart van maximaal 512GB. De telefoon draait op Android 9 Pie. Er is een 3000 mAh accu met 15W snel laden, maar wel via Micro-USB.

De Samsung Galaxy A20e komt eind april naar Nederland voor 179 euro. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart en wit.

Samsung Galaxy A10

Galaxy A10

Het goedkoopste toestel uit de A-serie is de Samsung Galaxy A10. Dit toestel heeft een 6,2 inch beeldscherm met een HD+ resolutie. Er is een enkele camera met 13 megapixel sensor en een 5 megapixel front-camera. De telefoon moet het zonder vingerafdrukscanner doen, al is er wel gezichtsherkenning op de smartphone aanwezig. Ook de Galaxy A10 wordt aangedreven door een Exynos 7884 octa-core processor. Er is 2GB RAM en 32GB opslagruimte, wat natuurlijk uitbreidbaar is. De Samsung Galaxy A10 draait op Android 9 Pie.

Samsung voorziet de Galaxy A10 van een 3000 mAh accu, en deze kan vreemd genoeg alleen via de Micro-USB poort opgeladen worden. Er is een 3400 mAh accu, maar deze kan niet snel worden opgeladen. In Nederland wordt de Galaxy A10 uitgebracht in de kleuren rood, blauw en zwart. De prijs ligt op 150 euro en hij komt eind mei beschikbaar.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend

Lees ook

Reageer op dit artikel