Samsung stopt met Galaxy J-serie: dit betekent het voor jou

Samsung stopt met het voeren van de Galaxy J-serie. De aanwijzingen hiervoor hingen al eerder in de lucht, maar nu is het definitief. De Samsung Galaxy J-serie stond bekend om haar prima specificaties voor een betaalbare prijs.

Samsung stopt met Galaxy J

Er zullen geen nieuwe Galaxy J-toestellen meer verschijnen. De Maleisische tak van Samsung laat dit weten in een video. Hiermee ligt het voor de hand dat ook in andere landen, waaronder in Nederland, de J-serie einde verhaal zal zijn.

De Galaxy J-lijn bestond uit instapmodellen voor een vriendelijke prijs, en degelijke specificaties. Eerder gingen er al berichten rond over het verdwijnen van de J-serie, waarbij de A-serie geüpgraded werd en de M-serie geïntroduceerd werd. De Galaxy M20 en M10 werden eerder al aangekondigd. Over de M-serie is voor de Benelux nog niks bekend. Het is daarom niet bekend of we deze toestellen ook in Nederland en België gaan zien.

Samsung Galaxy J6 Plus achterkant

Laatste J-modellen

In september werden de laatste modellen uit de J-serie uitgebracht; dit waren de Galaxy J4+ en Galaxy J6+. Dat lijken dus ook definitief de laatste modellen te zijn geweest. De focus zal meer op de A-serie komen te liggen; zo laat Samsung in een video weten. Onlangs introduceerde Samsung een aantal nieuwe modellen; zo is de Galaxy A40 verkrijgbaar in Nederland, en ligt sinds enige tijd ook de A50 in de schappen van Nederlandse telecomwinkels. De Galaxy A30 komt zover bekend niet naar ons land, maar eerder aangekondigde Galaxy A70 komt ook en de binnenkort verwachten we de Galaxy A90.

Vooral de Galaxy J5 was een geliefd toestel uit de J-serie. Overigens, dat Samsung nu stopt met de Galaxy J-serie, betekent niet dat er niet meer naar de smartphones omgekeken wordt. De toestellen zullen gewoon nog bijgehouden worden met updates. Mogelijk wil Samsung met het stoppen van de J-serie het modelaanbod wat meer verduidelijken. De J-serie werd in 2015 gepresenteerd.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen vanaf: 361,00 euro
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel