‘Samsung stopt met Galaxy J-serie, upgraded A-serie en lanceert M-serie’

Samsung heeft volgens Koreaanse bronnen andere plannen met de huidige segmenten die het bedrijf voert. Er zou afscheid genomen worden van de J-serie, de A-serie wordt geüpgraded en er komt een nieuwe Galaxy M-serie.

Einde voor J-serie?

Naast de Samsung Galaxy Note- en S-serie heeft de Koreaanse fabrikant ook nog een hoop toestellen in andere lijnen. Samsung is in een groot aantal segmenten actief, waaronder ook met de J- en A-serie. De smartphonefabrikant zou het nu over een andere boeg willen gooien en een sterker aanbod willen hebben om de strijd aan te gaan met de concurrentie.

Een insider die bekend zou zijn met de nieuwe plannen van Samsung, zou het bedrijf afscheid willen nemen van de Samsung Galaxy J-serie. Dit zou al op 17 november moeten gebeuren. Daarbij wil de fabrikant de huidige J-serie integreren in de A-serie; dit is opvallend omdat het twee verschillende segmenten zijn. Mogelijk komt er dus een grotere verscheidenheid in de A-serie. Samsung wil de A-serie ook verder upgraden. Dit liet Samsung eerder in een interview zelf al weten; dat premium-features ook voor de A-serie geïntroduceerd moeten worden.

Samsung Galaxy J6

Samsung voert in onder andere China en India ook nog de Galaxy ON-serie. Deze serie zal vervangen worden door de Galaxy M-serie. Samsung zal de toestellen uit de M-serie in het low-end segment plaatsen. Het zullen smartphones zijn die sterker de concurrentie aan kunnen gaan met goedkopere toestellen van Chinese fabrikanten zoals de Xiaomi Mi A2 en Honor Play. Onbekend is nog of deze serie ook in andere landen uitgebracht zal worden.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel