Samsung: Galaxy A-serie krijgt nieuwste features, opvouwbare smartphone nog dit jaar

Samsung president D.J. Koh heeft in een interview een aantal interessante uitspraken gedaan over de strategie van Samsung. De Galaxy A-serie zal voortaan voorzien worden van de nieuwste features die we eerder alleen bij high-end toestellen konden verwachten. Ook is er nieuws over de opvouwbare smartphone.

Samsung geeft A-serie meer functies

Samsung heeft in een interview aangegeven dat de Galaxy A-serie in de toekomst voorzien zal worden van meer nieuwe features. Het gaat om features die eigenlijk alleen bij high-end toestellen verwacht zouden worden. De vingerafdrukscanner en het Infinity Display zijn enkele features die als eerst naar de S- en Note-serie komen, en pas later naar andere series. Dat gaat dus volgens Samsung veranderen.

Volgens D.J. Koh wil het met deze plannen de verkopen van het mid-end segment een boost geven. De fabrikant heeft net als diverse andere merken last van concurrentie van de Chinese fabrikanten zoals Huawei. Dit heeft Samsung doen besluiten om de mid-end toestellen meer innovatie mee te geven, zo laat Koh in het interview weten.

Samsung Galaxy S9 video

Opvouwbare smartphone

Tevens laat Koh zich in het gesprek los over de opvouwbare smartphone van Samsung. Verschillende fabrikanten zijn bezig met een foldable smartphone en zo ook Samsung. Het toestel is al vaker in het nieuws gekomen en wordt ‘Galaxy X’ genoemd. Echter is het nog helemaal niet zeker of dit ook de naam wordt van de nieuwe smartphone. De president van Samsung laat weten dat het nog dit jaar de opvouwbare smartphone wil onthullen.

Volgens Koh moet een opvouwbare smartphone wel meerwaarde bieden. Het moet een zinvolle waarde bieden voor de klant, zo redeneert Koh. Hoe het opvouwbare toestel van Samsung er precies uit komt te zien, is nog niet bekend gemaakt. Daarover zullen we dus later dit jaar meer gaan horen en zien, mogelijk in november tijdens de Samsung Developer Conference.

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel