De vergeten smartphone: HTC Legend

De tijd waarin HTC toffe toestellen uitbracht ligt helaas al achter ons. In deze editie van ‘De vergeten smartphone’ blikken we terug op de HTC Legend. Een bijzonder toestel welke in 2010 verscheen.

HTC Legend

In februari 2010 presenteerde HTC haar nieuwe uitgebreide smartphone; de HTC Legend. Deze smartphone was de opvolger van de HTC Hero, waarover we eerder in ‘De vergeten smartphone’ hebben geschreven. Het toestel bestond uit één stuk aluminium en dat gaf de telefoon een premium uitstraling.

HTC Legend

Het metalen blok onder het scherm had een knik en daarop bevond zich het optische trackpad. Hiermee kon je het toestel bedienen, net als via het touchscreen uiteraard. Dit aanraakscherm had ondersteuning voor multitouch. Dit was nieuw, en maakte het mogelijk om bijvoorbeeld in- en uit te zoomen door de vingers naar elkaar toe te knijpen of uit elkaar te vegen.

De HTC Legend had een 3,2 inch AMOLED-beeldscherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. Daarbij was de telefoon uitgerust met een Snapdragon S1 single-core processor (600 MHz) en 384MB aan werkgeheugen. De opslagruimte van 512MB was uit te breiden met een geheugenkaart. HTC voorzag de smartphone van een 1300 mAh accu. Het batterijverbruik werd niet al te goed beoordeeld.

Voor het maken van foto’s was de HTC Legend voorzien van een 5 megapixel camera met autofocus en LED-flitser. Aan de voorzijde was geen front-camera aanwezig. De HTC Legend was voorzien van Android 2.1 Eclair met de eigen Sense UI. In Nederland verscheen de HTC Legend voor een bedrag van ongeveer 450 euro.

HTC Legend samengevat in 5 punten:

  • Kin was gebogen
  • Eén stuk aluminium
  • 3,2 inch beeldscherm
  • 5 megapixel camera
  • Android 2.1 Eclair
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel