Mobiele netwerk test 2019 van P3: T-Mobile opnieuw beste provider

Voor de vierde keer op rij mag T-Mobile zich beste provider van Nederland noemen maar ook KPN en Vodafone doen nog altijd goede zaken. Duidelijk is dat we in Nederland niet mogen klagen over onze mobiele netwerken.

T-mobile beste provider van 2019

In drie maanden tijd verzamelde P3 140.954 data samples en 14.972 gesprekssamples om tot de conclusie te komen. Ook werd er gebruik gemaakt van 174 miljoen datasamples verzameld door 26.000 gebruikers van zo’n 800 apps waarin gegevens worden bijgehouden over de kwaliteit van het netwerk. P3 heeft voor haar eigen testen gebruik gemaakt van Samsung Galaxy S9 smartphones.

Om het netwerk te testen heeft P3 over een groot deel van de Nederlandse snelwegen gereden en in diverse grote steden een wandeltest uitgevoerd. T-Mobile komt als winnaar uit de bus met een totaal score van 977, gevolgd door KPN met 961 punten en Vodafone met 959 punten. Tele2 is niet meer in de test meegenomen omdat deze telecomprovider samen is gegaan met T-Mobile. Volgens P3 laat KPN ten opzichte van vorig jaar verbeteringen zien en is Vodafone gelijkt gebleven qua performance.

P3 2019

Vodafone had de meeste storingen op het netwerk, KPN en T-Mobile hadden er maar één gedurende de testperiode. Het 4G-bereik lag bij Vodafone ietsje hoger dan bij de andere twee providers. Om de winst te vieren heeft T-Mobile de prijzen van haar Unlimited-abonnementen tijdelijk verlaagd.

Lees ook

Reageer op dit artikel