De 7 beste apps van maart 2019 (+ het belangrijkste nieuws)

Maart stond in het teken van verschillende dingen; denk aan de Huawei P30-serie, de komst van de Galaxy S10 en natuurlijk Android Q. We delen in dit artikel het belangrijkste nieuws, samen met de beste Android-apps van maart 2019.

Android in maart

In maart heeft Samsung de Galaxy S10 uitgebracht. Daarbij was er de introductie van de nieuwe Huawei P30-serie, waarvan we op DroidApp een mooie hands-on hebben gepubliceerd. Tevens heeft Xiaomi meer plannen voor de Nederlandse markt en andere landen in de Benelux. Samsung presenteerde nieuwe toestellen in de A-serie; de Galaxy A50 en Galaxy A70. Nokia liet de Nokia 9 PureView verschepen naar ons land. De 112 meldkamer kan voortaan je locatie zien en Netflix experimenteert met hogere prijzen.

Google presenteerde deze maand ook haar nieuwe gameplatform Stadia. Daarbij is duidelijk geworden dat apps verplicht vierkante iconen moeten krijgen. Natuurlijk was er ook de introductie van Android Q, waarvan we de nieuwe functies op een rij hebben gezet. Het gaf ook de nieuwe plannen over de toekomst van Android. Google trok deze maand ook de stekker uit Google Allo, de chat-app van het bedrijf.

Vorige maand vierde DroidApp haar vijfde verjaardag. Dat hebben we geweten ook, want er waren heel veel inzendingen op de Quiz, enquête en de fotowedstrijd. Alle winnaars, inclusief de beste foto’s vind je hier. Opensignal publiceerde een nieuw onderzoek met de beste 4G provider van Nederland. Vodafone presenteerde in maart nieuwe abonnementen.

We hebben ook een aantal tipberichten gepubliceerd. Deze hebben we voor je hieronder op een rij gezet.

  • Wat te doen bij een verloren of gestolen smartphone? Zo vind je hem terug! (lees hier)
  • Google-meldingen: zo verberg je notificaties zoals weer en sport – tip (lees hier)

Op DroidApp hebben we ook een aantal tips met je gedeeld deze maand. Samen met een aantal reviews en onze rubriek ‘De vergeten smartphone’ en ‘De vergeten telefoon’. Hieronder vind je de artikelen op een rij.

Reviews

Vergeten


Beste apps

Het overzicht met de beste apps vind je hieronder. Het zijn Android-apps die we de afgelopen maand hebben besproken op de website.

Slowly app

Slowly

Slowly is een nieuwe manier om penvrienden te zoeken en contact met hen te hebben. Je kunt op een ouderwetse, maar toch ook nieuwe manier, met anderen in contact komen die dezelfde interesses hebben. Hierbij kun je ook uit verschillende talen kiezen en virtuele postzegels verzamelen via de Slowly app.

Chrome 73

Chrome voor Android

In maart bracht Google een update uit voor de eigen browser; Chrome. In Chrome 73 zijn er verschillende aanpassingen gedaan. Opvallend is dat deze nog niet direct voor iedereen geactiveerd lijken te worden. De navigatiebalk is voortaan naar onder verplaatst. Google heeft Chrome ook voorzien van een vernieuwde downloadpagina met extra mogelijkheden.

Google Chrome
Google Chrome
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

WegWijs VR

WegWijs VR

Interpolis heeft een virtual reality game uitgebracht om kinderen meer bewust te maken van verkeerssituaties. Denk aan het veilig oversteken of veilig fietsen. Niet alleen kun je zelf virtueel deelnemen aan het spel, ook kun je vragen beantwoorden en punten verdienen. We bespreken het spel uitgebreid in het artikel over WegWijs VR.

WegWijs VR
WegWijs VR
Ontwikkelaar: Interpolis
Prijs: Gratis
.

Herhaalde taak in Google Tasks

Google Tasks

De taken-app van Google is afgelopen maand ook bijgewerkt met een update. Hierbij heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om een tijd aan taken toe te voegen. Tevens krijg je nu meldingen van je taken; functies die wat ons betreft er al standaard in hadden moeten zitten. Tevens kun je herhalende taken maken in de applicatie.

Google Tasks
Google Tasks
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis

Firefox Send app

Firefox Send

Voor het versturen van (grotere) bestanden ken je vast WeTransfer al. Een alternatief is nu uitgebracht door Mozilla, dat de dienst Firefox Send heeft gelanceerd. Eerder was de dienst online al bruikbaar, maar de eigen app maakt het geheel nu nog wat makkelijker. Je hoeft geen account aan te maken en je kunt bestanden tot 1GB versturen. Met account kun je foto’s, video’s en andere bestanden tot 2,5GB groot verzenden naar een ander.

Firefox Send
Firefox Send
Ontwikkelaar: Mozilla
Prijs: Gratis

Telegram 5.5

Telegram 5.5

In de Google Play Store is deze maand ook de app Telegram voorzien van een update. De tegenhanger voor bijvoorbeeld WhatsApp is voorzien van versie 5.5. In Telegram 5.5 zijn er duidelijk meer privacy-opties beschikbaar gekomen. Tevens kun je nu zoeken naar emoji en is het mogelijk om berichten (zonder tijdslimiet) voor anderen te verwijderen.

Telegram
Telegram
Ontwikkelaar: Telegram FZ-LLC
Prijs: Gratis

Hidey Hole Galaxy S10 wallpaper app

Galaxy S10 apps

We hebben ook verschillende applicaties behandeld die specifiek voor de Galaxy S10-serie zijn bedoeld. Denk aan de Galaxy S10, S10+ en S10e. Met Always On Edge kun je een LED-notificatie simuleren rondom de punch-hole, de camera-opening. Tevens kun je de notch ook gebruiken voor bijvoorbeeld het accupercentage. Een andere app is een toffe wallpaper-app die speciale achtergronden verzamelt, die op een leuke manier gebruik maken van de opening in het scherm.

Bonus-tip: DroidApp App

Deze maand hebben we een update uitgebracht voor onze eigen applicatie. In versie 3.0.2 van de DroidApp App hebben we een aantal bugfixes doorgevoerd. Daarnaast vind je voortaan bij reviews de review-module met een korte opsomming van de voor- en nadelen en de cijfers.

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel