De 7 beste Formule 1-apps

Het F1-seizoen van het racen gaat deze maand weer beginnen. De Formule 1, afgekort F1, is voor een grote groep mensen een sport om naar uit te kijken. Wij hebben 7 apps voor de Formule 1 op een rijtje gezet. Op deze manier hoef je niks te missen van het racespektakel.

Formule 1 apps

Liefhebbers van de Formule 1 willen natuurlijk waar ze ook zijn op de hoogte blijven van de races. DroidApp heeft voor jou de zeven meest interessante Formule 1-apps op een rijtje gezet. Zo hoef je niks te missen van de F1!

Official F1 App

De officiële F1 app houdt je op de hoogte van eigenlijk alle bijzonderheden. Het laatste Formule 1-nieuws, achtergrondinformatie en de ranglijst kan je in de applicatie bekijken. In de gratis versie van de F1-app kan je beperkt de live ranglijst raadplegen. Tegen betaling krijg je meer mogelijkheden zoals een live timing en de interactieve 3D-kaart.

f1 app

Formula 1®
Formula 1®
Prijs: Gratis

Max Verstappen app

Natuurlijk zitten we allemaal weer aan de buis gekluisterd om de prestaties van Max Verstappen te bewonderen. De Nederlandse coureur zal ook dit jaar weer in zijn RedBull-bolide over het asfalt racen. Met de Max Verstappen app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom Verstappen. Ook vind je er informatie over de Grand Prix circuits met de historische resultaten van Max. Van de verschillende trainingen, kwalificaties en races krijg je notificaties.

Max Verstappen - Official App
Max Verstappen - Official App
Ontwikkelaar: Triple IT BV
Prijs: Gratis

Team Formula

Met Team Formula ben je als eerste op de hoogte van het laatste F1-nieuws. De kalender met de komende races kan je terugvinden in de app, maar je kan ook een alarm instellen zodat je geen enkele race hoeft te missen. Team Formula geeft je verder inzicht in de weersomstandigheden en uitgebreide informatie over coureurs en circuits.

team-formula

Team Formula (2022)
Team Formula (2022)
Ontwikkelaar: TeamBobK
Prijs: Gratis

Freader1

Freader1 geeft toegang tot diverse nieuwsbronnen die je het laatste nieuws voorschotelen over de Formule 1. Daarnaast geeft de applicatie diverse interessante informatie weer en kan je categorieën voor het nieuws personaliseren.

Freader1 - Formula Racing News
Freader1 - Formula Racing News
Ontwikkelaar: Jaqb
Prijs: Gratis

F1 TV

Wil je waar je ook bent genieten van alles rondom de Formule 1? Dan kan de app F1 TV van pas komen. Met deze applicatie kun je, tegen betaling, alle livestreams bekijken van alle racen. Je hebt toegang tot de onboard camera’s van de racers en de team radio’s. Daarbij kun je een hele race terugkijken op een later moment en heb je live timing, zodat je helemaal in de wedstrijd op kunt gaan. Voor klanten van Ziggo met het Sport-pakket is toegang tot deze app inbegrepen.

F1 TV
F1 TV
Prijs: Gratis

Viaplay

ViaPlay

ViaPlay heeft in Nederland de rechten voor het uitzenden van de Formule 1. Bij verschillende providers, zoals KPN, T-Mobile en bij VodafoneZiggo, kun je direct ViaPlay activeren. Je krijgt de beelden te zien als je namelijk een abonnement hebt. Je profiteert dan direct ook van series en films. De F1 races worden voorzien van Nederlands commentaar, en je hebt de mogelijkheid om content te casten naar het grote scherm.

Viaplay: Film, TV & Live Sport
Viaplay: Film, TV & Live Sport
Ontwikkelaar: Viaplay
Prijs: Gratis

Grand Prix Radio

Van DroidApp-lezer Maikel hebben we de app Grand Prix Radio als tip gekregen. Wanneer de race start, krijg je liveverslag van Olav Mol en pitreporter Jack Plooij. Zo blijf je direct op de hoogte. Tevens zijn er podcasts aanwezig, vind je er nieuws en wordt de gesproken content afgewisseld met muziek. Nieuw sinds dit jaar is dat je het live commentaar van Olav Mol live kunt synchroniseren met de uitzending, waarbij het niet uitmaakt via welk kanaal je kijkt.

Grand Prix Radio
Grand Prix Radio
Ontwikkelaar: Emixion
Prijs: Gratis

Heb jij nog een Formule 1-app die absoluut niet mag ontbreken in de lijst? Laat het ons weten!

Gepubliceerd op 14 maart 2015, geüpdatet: maart 2022

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel