TicWatch C2 review: staal en leder komen samen

Mobvoi timmert stevig aan de weg als het gaat om wearables en accessoires, dit keer testen wij het TicWatch C2 horloge. Hoelang blijf je bij de tijd met dit horloge en wat kan je met de TicWatch C2 smartwatch? Dit is onze kijk op de TicWatch C2.

TicWatch C2 review

Eerder dit jaar hebben we het grotere broertje van de TicWatch C2 gereviewd, de TicWatch Pro. Dat horloge liet zich kenmerken door zijn uitstekende uithoudingsvermogen. Maar wat heeft de TicWatch C2 te bieden? De C2 is verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen, zwart, zilver en roségoud-kleurig en heeft een rond scherm. Wij hebben de zwartkleurige variant mogen ontvangen van Mobvoi.

Het verkooppakket

De TicWatch C2 komt in een vierkante witte doos met daarin uiteraard het horloge. Onder de TicWatch C2 vinden we nog het nodige papierwerk met een korte uitleg over de werking van het horloge. Ook een USB oplaad-dock waarop je het horloge kunt opladen is meegeleverd. Handig is dat dit dock een rubberen rand heeft waardoor het oplaad-dock niet zomaar kan wegglijden.

TicWatch C2 review

Indrukken en functionaliteiten

Onze eerste indruk van het horloge is dat deze een strak uiterlijk heeft en niet zo groot lijkt. We hangen de C2 om en dan blijkt ook wel dat het horloge niet zo groot is. Dat is positief als je geen grote pols hebt, ook het gewicht van het horloge valt mee. Zoals gezegd is het horloge gemaakt uit staal en is het bandje van echt leder.

TicWatch C2 design

De TicWatch C2 richt zich op een wat meer casual doelgroep en wat minder op het sporten, al biedt het horloge ook daar nog legio mogelijkheden voor. Het horloge is bestand tegen water en mag zich IP68 gecertificeerd noemen.
In het ronde horloge vinden we verder nog een microfoon terug waarmee je onder andere de Google Assistent in het Nederlands kunt gebruiken. Er zijn ook andere apps op de smartwatch te vinden die je in combinatie met de microfoon kunt gebruiken zoals de Google Translate app. Er is echter geen luidspreker aanwezig in het horloge dus verwacht geen gesproken antwoord terug.

TicWatch C2 review

Het horloge kan je verbinden met een WiFi-netwerk zodat je ook zonder smartphone het horloge kunt gebruiken. Voor Wear OS zijn er duizenden verschillende wijzerplaten beschikbaar in de Play Store. Zo kan je het horloge heel eenvoudig eigen maken. Bovendien is er ongeveer 4GB opslagruimte beschikbaar voor wijzerplaten en apps.

Bediening

Aan de zijkant vinden we een tweetal knoppen waarmee je het horloge kan bedienen. Met de bovenste knop schakel je het horloge in, of open je de lijst met apps als hij al is ingeschakeld. De onderste knop geeft je snel toegang tot de fitness functies op de C2, twee keer de knop indrukken opent Google Pay.

TicWatch C2 knoppen

Sporten en Fitness

Een smartwatch kan je ondersteunen bij het behalen van je fitnessdoelen of het monitoren van je sportieve prestaties. In de TicWatch C2 is een optische hartslagsensor ingebouwd die je ten alle tijden voorziet van het aantal hartslagen per minuut. Let op dat je het 24/7 monitoren van je hartslag wel moet inschakelen middels een permissie. Dat kan onder andere in de TicPulse app. Het is ook mogelijk om je route vast te leggen, doordat het horloge over een GPS ontvanger beschikt. Ondersteunde GPS-netwerken zijn het Amerikaanse GPS, Glonass en BeiDou.

TicWatch C2 smartwatch

Mobvoi levert op het horloge een aantal apps mee die bedoeld zijn voor het bijhouden van je sportactiviteiten. Verder is er ook Google Fit te vinden op de watch, mocht je een andere app gebruiken dan kan je uit de Play Store tal van andere apps downloaden.

TicWatch C2 google fit

Accuduur

We hebben het horloge een aantal weken met plezier gedragen en ervaren dat het horloge circa twee dagen mee gaat waarna hij weer op het docking station moet. Het opladen van de 400 mAh accu neemt ongeveer 1,5 tot 2 uur in beslag wanneer we een computer als stroombron gebruiken. Om stroom te besparen schakelt het horloge terug naar een donkere modus waarbij heel licht de wijzers te zien zijn. Met één keer tikken op het scherm ontwaakt het horloge dan weer.

TicWatch C2 watch face

Het is niet zo dat deze modus minder energie verbruikt, daar de Wear OS laag nog ingeschakeld is. Dit in tegenstelling tot de TicWatch Pro, die in een energiezuinige modus een speciale energiezuinige laag activeert.

TicWatch C2 beoordeling

Beoordeling

De TicWatch C2 is een fijne, ronde smartwatch die ook om de wat kleinere pols nog prettig zit. Het uurwerk van Mobvoi kan prima tegen water en stof met haar IP68 certificering. Een luidspreker is helaas niet aanwezig op het horloge. Het uithoudingsvermogen van de batterij is goed maar zou nog wel wat langer mogen zijn.

Alles bij elkaar is het een goed uurwerk zonder echte minpunten. De TicWatch C2 gaat over de toonbank voor ongeveer 209 euro. Je kunt het horloge kopen bij Bol.com en Coolblue.

TicWatch C2
 • 8.5/10
  Vormgeving - 8.5/10
 • 8.2/10
  Gebruiksvriendelijkheid - 8.2/10
 • 8.1/10
  Mogelijkheden - 8.1/10
 • 8/10
  Prijs-kwaliteitverhouding - 8/10
8.2/10

Beoordeling

Pluspunten

 • Prettig formaat
 • Mooi ontwerp
 • Water en stofbestendig
 • Hartslagsensor en GPS

Minpunten

 • Luidspreker ontbreekt
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel