Moto G7 tips: het beste voor je G7 Plus, Power of Play met deze tricks

Motorola doet goede zaken met de G-serie. De Moto G7-serie bestaat uit vier toestellen; de Moto G7, Plus, Power en Play. Alle vier de toestellen hebben ze handige functies die je misschien nog niet hebt ontdekt. In dit artikel zetten we de 12 beste Moto G7 tips op een rij.

Moto G7 tips

In onze Moto G7 Plus review waren we al erg enthousiast over de smartphone. De zevende generatie van Motorola biedt veel mogelijkheden voor een bescheiden prijs. Ben je in het bezit van een Moto G7-toestel, dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. DroidApp zet meer dan 12 handige Moto G7 tips op een rij, zodat je nog meer uit je toestel kunt halen.

Moto G7 Actions

Moto Actions

We zullen maar gelijk beginnen met de Moto Actions. Deze handige opties vinden we op bijna iedere Motorola-smartphone en zijn heel erg handig. In het menu vind je de app genaamd ‘Moto’. Daar vind je de handige Moto Acties terug. Je kunt zelf kiezen welke opties je wilt gebruiken. Denk aan het omdraaien van de telefoon om ‘niet storen’ te activeren, te schudden met de telefoon voor het in- of uitschakelen van de zaklamp (ideaal) of draaien met het toestel om de camera op te starten.

Andere opties zijn bijvoorbeeld het bedienen van je media terwijl het scherm uit staat, met de volumetoetsen en optillen om het toestel te ontgrendelen. Je vind hier vind ook verschillende andere opties terug zoals Moto Display. Hier kun je het stand-by scherm inschakelen en aangeven dat het scherm ingeschakeld moet blijven als je er naar kijkt.

Moto G7 homescreen

Homescreen layout

Mag het startscherm wel wat voller met icoontjes en widgets? Geen probleem. Door het homescreen een paar tellen ingedrukt te houden krijg je aanvullende opties. Kies voor de optie ‘Instellingen startscherm’ en kies lay-out van startscherm. Daar selecteer je de optie 5×5. Er verschijnen dan vijf horizontale en vijf verticale rijen. Ook kun je daar aangeven dat je meldingsstipjes wilt zien (bij notificaties van apps) en kun je het startscherm laten roteren.

Moto G7 screenshot maken

Screenshot maken

Wil je met je Moto G7 (Plus, Power of Play) een screenshot maken, dan werkt dit bij alle vier de toestellen even simpel. Het kan tevens op meerdere manieren. Zet drie vingers op het scherm en veeg deze tegelijkertijd naar boven of naar beneden. Vervolgens wordt een screenshot gemaakt. Je kunt ook een schermafbeelding maken door de volume-down toets en de power-button (die allebei naast/onder elkaar zitten) tegelijkertijd ingedrukt te houden. Vanuit de notificatiebalk kun je de screenshot direct delen, bewerken of verwijderen.

Moto G7 tips

Vingerafdrukscanner

De Moto G7, Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play hebben alle vier een vingerafdrukscanner. Deze kun je instellen bij het eerste gebruik van de smartphone. Maar misschien wil je wel (later) nog meer vingers toevoegen of bepaalde opties aanpassen. Ga hiervoor naar Instellingen > Beveiliging en locatie > vingerafdruk. Hier kun je meerdere vingers toevoegen of de naam van de vinger aanpassen, mocht je dat willen.

Een handige optie is om over de sensor te vegen om het notificatiemenu naar beneden te schuiven. Je krijgt dan direct inzicht in je meldingen. Je vindt deze optie door naar instellingen te gaan en in de zoekbalk te zoeken naar ‘sensor’.

Moto G7 gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning

Sommige G7-toestellen bieden ook nog gezichtsherkenning aan. De optie hiervoor vind je onder dezelfde Beveiliging en locatie-instellingen terug. Hier tik je vervolgens de optie Gezichtsherkenning aan. Je krijgt daar verschillende opties te zien. Je kunt het gezicht opnieuw scannen; iets wat handig kan zijn als je vaak moeite hebt met ontgrendelen. Ook kun je aangeven dat je niet na een succesvolle herkenning nog over het scherm moet vegen. Tevens is er een optie om de telefoon op te tillen, waarna de face unlock-feature direct zijn werk begint te doen.

Moto G7 thema

Thema

Dankzij Android 9 Pie kun je kiezen uit verschillende thema’s voor je smartphone. Onder instellingen vind je bij de optie ‘weergave’ de optie ‘Apparaatthema’ terug (onder geavanceerd). Hierbij kun je kiezen uit automatisch, op basis van achtergrond, licht en donker. Bij het thema wordt bijvoorbeeld de kleur van de navigatiebalk, notificatiebalk en het menu aangepakt.

Moto G7 Digital Wellbeing

Digital Wellbeing

Een nieuwe functie in Android 9 Pie die door Google is toegevoegd is Digital Wellbeing, ook wel bekend als digitaal welzijn. Dit is een aparte optie in het menu met instellingen. Je kunt hier zien welke apps je het meest gebruikt, hoeveel tijd je een applicatie gemiddeld gezien gebruikt en hoe vaak je je smartphone eigenlijk per dag ontgrendelt.

Er wordt ook getoond welke apps notificaties afgeven en deze kun je eventueel (tijdelijk) blokkeren bij ‘niet storen’. Je wordt echt bewust van je smartphonegebruik en je kunt ook een timer instellen; dat je bijvoorbeeld maar 30 minuten per dag Instagram mag gebruiken; deze opties vind je terug onder het dashboard.

Moto G7 Plus camera

Camera

De camera van de Moto G7-serie toestellen biedt een aantal handige opties. Denk bijvoorbeeld een spotkleur-modus waarbij alleen één gekozen kleur in de foto zichtbaar is. Ook kun je gebruik maken van live filters of een eigen GIF’je maken met Cinemagraph. Met die laatste optie kun je zelf kiezen welke dingen in het gifje mee moeten bewegen. Ook is er een uitsnede-modus (die nauwkeurig bijvoorbeeld een bloem kan uitsnijden) en nog enkele andere opties. Bij het openen van de camera-app vind je deze opties terug bij het icoontje onderin beeld bij de negen blokjes.

Een andere interessante optie in de camera-app is de handmatige modus. Hiermee kun je net wat creatiever je beelden vastleggen. Hiervoor vind je aan de zijkant het icoontje van een camera met een ‘A’ erin. Als je daarop tikt, krijg je de optie met de ‘M’ te zien, waarmee de handmatige modus gestart kan worden. Opties zoals de witbalans, sluitertijd, ISO en meer kun je hier vervolgens aanpassen op je Moto G7-toestel.

Moto G7 notificaties

Notificatievenster

Bovenin beeld vind je het notificatievenster. Deze kun je met een vinger naar beneden vegen, maar eventueel ook middels de vingerafdrukscanner. Je hebt er ook toegang tot snelle instellingen zoals het inschakelen van WiFi, Bluetooth, zaklamp, vliegtuigmodus of andere opties. Je kunt de volgorde aanpassen en de keuzes voor de quick settings aanpassen naar eigen wens. Schuif daarvoor het notificatievenster naar beneden en doe dat vervolgens nog een keer. Je ziet dan onderin een potloodje, waarna je deze dingen aan kunt passen.

Overigens, je kunt snel het batterijverbruik raadplegen door de notificatiebalk eenmaal naar beneden te vegen en vervolgens op het batterijpercentage te tikken.

Moto G7 Niet Storen

Niet Storen

Als je bij instellingen kiest voor ‘geluid’ kun je hier kiezen voor de Niet Storen-modus. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hier aangeven dat je niet gestoord wilt worden. Hierbij kun je uiteraard uitzonderingen maken voor mediageluiden en je wekker. Voor meldingen kan je aangeven dat ze wel doorkomen, maar dat het scherm hiervoor niet oplicht of dat je ze niet direct ziet op je vergrendelscherm. Tevens kun je bepaalde contacten uitsluiten van de Niet Storen-modus. Voor de Niet Storen-functie op je Moto G7 kun je eventueel een eindtijd aangeven of een schema instellen waarop de functie ingeschakeld moet worden.

Controleren op updates

Motorola zal met enige regelmaat een update uitrollen voor je Moto G7, G7 Plus, G7 Play of G7 Power. Wanneer dit gebeurt zul je hiervan een melding ontvangen en we proberen je natuurlijk ook via DroidApp hiervan op de hoogte te brengen. Echter kan het soms net wat sneller zijn om handmatig te controleren op updates. Hiervoor kun je naar de instellingen en kies je de optie ‘systeem’. Vervolgens kies je geavanceerd, scrol je naar beneden en kies je ‘systeemupdates’ waar je handmatig kunt controleren op nieuwe software-updates.

Moto G7 gesplitst scherm

Gesplitst scherm

Het ‘splitten van je scherm’ is al sinds langere tijd mogelijk in Android. De werking is sinds Android Pie iets veranderd. Wil je twee apps tegelijkertijd hebben openstaan op het scherm van je Motorola, dan is deze optie te vinden in het multitasking-venster. Tik hiervoor op de rechtertoets (het vierkant) in de navigatiebalk. Om een app in gesplitst scherm te openen dient deze applicatie hiervoor wel ondersteuning te bieden.

Wanneer je bijvoorbeeld de DroidApp App in gesplitst scherm wilt openen, zorg je ervoor dat deze app openstaat en houd je het icoontje van de app, boven het app-scherm, een paar tellen ingedrukt. Vervolgens zie je de optie ‘Gesplitst scherm’ staan. Vervolgens kies je een openstaande app of nieuwe app uit het menu om het scherm in tweeën te delen.

Alle informatie over Moto G7-smartphones

Alle details over de Moto G7-toestellen vind je via onderstaande buttons op de toestelpagina’s. Daar vind je alle specificaties, actuele prijzen en meer!

Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Bekijk onze speciale productpagina voor meer nieuws, specificaties en prijzen.
Prijzen onbekend
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel