Firefox Send app: veilig en versleuteld bestanden versturen

Met de app Firefox Send verstuur je in een handomdraai allerlei soorten bestanden veilig en versleuteld naar één of meerdere ontvangers. Firefox Send is ontwikkeld door Mozilla die zich inzet voor privacy en een vrij internet.

Firefox Send app

Je kunt de app Firefox Send gebruiken als je foto’s of video’s wilt sturen of een aantal grote bestanden die niet via e-mail verzonden kunnen worden. Firefox Send kan gezien worden als alternatief voor het veelgebruikte WeTransfer. Zo is de dienst van Mozilla ook toegankelijk via je webbrowser en is het niet nodig om accounts aan te maken.

Firefox Send app

Groot voordeel bij Firefox Send is dat je de controle krijgt over hoeveel keer een bestand gedownload mag worden en hoelang de link blijft functioneren. Ook kan je een wachtwoord instellen die de ontvanger zal moeten invoeren. Zonder account kan je bestanden tot 1 gigabyte versturen, met een account heb je de mogelijkheid om 2,5 GB te kunnen versturen.

Wil je vanaf je smartphone bestanden versturen dan is Firefox Send ook beschikbaar in de vorm van een app. De Firefox Send app is nog voorzien van een beta label en kan daardoor instabiel zijn.

Firefox Send
Firefox Send
Ontwikkelaar: Mozilla
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel