WhatsApp werkt aan uitgebreide zoekfunctie voor je mediabestanden (screenshots)

WhatsApp vierde van de week haar tiende verjaardag. De ontwikkelingen staan echter niet stil. De ontwikkelaars werken aan een verbeterde zoekfunctie die veel uitgebreider is dan die nu het geval is.

Uitgebreide zoekfunctie voor WhatsApp

Er zijn aanwijzingen gevonden in de code van WhatsApp voor een nieuwe functie. Het gaat om de zoekfunctie die verder uitgebreid moet worden. Het gaat hierbij om het zoeken naar mediabestanden die zijn uitgewisseld tussen de verzender en de ontvanger. Hierbij wordt het mogelijk om bij een zoekopdracht te filteren op mediumtype, zoals een afbeelding of PDF-document.

WhatsApp uitgebreide zoekfunctie

Het is met de zoekfunctie vandaag de dag mogelijk om te zoeken binnen conversaties. Binnenkort kun je ook zoeken naar mediabestanden waarbij direct getoond wordt wat voor content het is; er wordt onderscheid gemaakt tussen foto’s, video’s, GIF’s, audiobestanden, links en documenten. Je kunt ook direct op foto’s tikken en zie je alle foto’s die in WhatsApp berichten voorkomen. Daarnaast zie je direct een preview.

Het is niet bekend wanneer de uitgebreidere zoekfunctie beschikbaar komt voor WhatsApp. Op dit moment wordt er aan de functie gewerkt door het ontwikkelteam. Tevens wordt door het team nog steeds gewerkt aan een donkere modus binnen WhatsApp. De geavanceerde zoekfunctie moet beschikbaar komen voor zowel iOS als Android.

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Ontwikkelaar: WhatsApp LLC
Prijs: Gratis
Via
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel