De vergeten smartphone: Nokia 700

Wie kent hem nog, de Nokia 700? Het toestel was niet enorm populair en past daarom perfect in de rubriek ‘De vergeten smartphone’. Er is namelijk nog genoeg te vertellen over het toestel wat compleet was uitgerust.

Nokia 700

De Nokia 700 werd in 2011 aangekondigd door de toen Finse fabrikant. Het merk lanceerde de telefoon samen met de 701, wat niet de opvolger was maar gewoon een broertje. Ook de Nokia 600 zag in dat jaar het licht. Toch werd het toestel ook als smartphone gezien; de telefoon werd voorzien van het hagelnieuwe Symbian Belle OS. Volgens Nokia was het de kleinste smartphone van Nokia.

Nokia 700

Symbian Belle was de nieuwste versie van Symbian en de opvolger van ‘Anne’. De gebruiksvriendelijkheid was nog verder verbeterd met onder andere meer homescreens en een snellere bediening doordat je acties met één tik op het scherm kon starten. Dat was een interessante innovatie zo’n 8 jaar geleden.

Aan boord van de telefoon was een 3,2 inch AMOLED-beeldscherm met een resolutie van 640 x 360 pixels. Tevens was de Nokia 700 voorzien van een 1.0 GHz single-core processor met 512MB RAM-geheugen. Er was voor het opslaan van bestanden 2GB aan opslagruimte beschikbaar, en dit kon uitgebreid worden met een 32GB geheugenkaart.

Nokia 700

De Nokia 700 was goed bij de tijd met ondersteuning voor NFC, WiFi 2.4 GHz, Bluetooth en een Micro-USB aansluiting. Middels Nokia Maps en GPS kon genavigeerd worden, er was ook een TV-out poort. Voor het maken van foto’s had de telefoon een 5 megapixel camera waarmee in HD gefilmd kon worden. Een front-camera ontbrak op de Nokia 700. Er was tevens een 1080 mAh accu.

Nokia bracht de Nokia 700 ook in Nederland uit. De prijs van de smartphone lag op zo’n 270-300 euro.

Nokia 700 samengevat in 5 punten

  • 3,2 inch AMOLED-scherm
  • NFC
  • Symbian Belle
  • 5 megapixel camera
  • Kleurrijke elementen
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel