De vergeten telefoon: Huawei C300

De Huawei C300 was de eerste telefoon van Huawei die door de Chinese fabrikant werd uitgebracht. Dit gebeurde in 2004. Inmiddels is Huawei één van de grootste spelers ter wereld. We bespreken de Huawei C300 in ‘De vergeten telefoon’.

Huawei C300

Zo’n 15 jaar geleden bracht Huawei haar eerste mobiele telefoon uit; de Huawei C300. Het was een simpel toestel waar niet veel toeters en bellen op zaten. Het was zoals de meeste toestellen in die tijd een telefoon waarmee je kon bellen en sms’en. Het beeldscherm was monochroom en daaronder zat de navigatietoets met vier richtingen, optietoets en de beltoets. Daaronder zaten vier rijen met cijfers en voor de T9-invoer. De antenne van de Huawei C300 stak aan de bovenkant een stukje uit.

Huawei C300

De functionaliteit was erg eenvoudig. Naast bellen en sms’en kon je de telefoon bijvoorbeeld gebruiken als wekker, zat er e een rekenmachine op en natuurlijk een stopwatch. Huawei voorzag de C300 van een 950 mAh accu. Het is vooral interessant te zien dat dit het eerste toestel was van Huawei en dat het inmiddels tot één van de grootste fabrikanten ter wereld hoort.

Huawei C300 samengevat in 3 punten:

  • Eerste telefoon van Huawei
  • Antenne steekt uit
  • Monochroom display
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel