1 april 2019: Dit zijn de beste grappen van (tech-)bedrijven en van Google

Op 1 april gaan we traditioneel weer over op de flauwe grappen. Echter is het niet alleen maar flauw, soms gaat het echt om erg tof uitgewerkte verhalen. In dit artikel zetten we de beste 1 april grappen van 2019 van verschillende bedrijven, waaronder uit de techwereld voor je op een rij.

1 april grappen van 2019

Verschillende bedrijven gaan weer los op 1 april. Met serieuze verhalen proberen ze de mensen te overtuigen, en we moeten zeggen; ook dit jaar zitten er weer pareltjes tussen. We zullen de 1 april verhalen voor je in de gaten houden en dit bericht gedurende deze dag updaten met nieuwe content*.

Google Tulip

Middels kunstmatige intelligentie kan Google ‘de tulp’ beter begrijpen. Met Google Tulip kun je het verhaal van tulpen beter begrijpen. Hiervoor kun je Google Assistent gebruiken met het commando ‘OK Google, talk to my tulip’. Je kunt hele conversaties voeren met je tulpen in huis. De werking hiervan zie je in onderstaande video.

Google Maps

Google heeft het welbekende spel Snake toegevoegd aan Google Maps toegevoegd. Je kunt met een vervoersmiddel, zoals de Londense bus, als slang door verschillende steden dwarrelen. Je pikt vervolgens de mensen op, en moet ervoor zorgen dat je niet buiten de kaart terecht komt, en niet met jezelf in aanraking komt. Lees hier alles over Snake in Google Maps.

Google Maps Snake

OnePlus

OnePlus introduceert de Warp Car. Met het oog op ‘Fast & Smooth’ lanceert de telefoonfabrikant haar eerste elektrische auto. Deze auto is 3D-geprint met SLS- en ABS-technologie. Dit stelt gebruikers in staat om op een later moment nieuwe functies toe te voegen, of om versleten onderdelen gemakkelijk te vervangen. Ook kan op deze manier het ontwerp aangepast worden naar eigen smaak. Bepaalde elementen kunnen vervangen worden door de smartphone, waaronder het stuurwiel. ‘Veeg naar links’ laat je bijvoorbeeld naar links gaan.

Tikkie

Betaaldienst Tikkie introduceert de Incassodienst. Hiermee kunnen wanbetalers aangepakt worden. Iemand die niet wil betalen, kan op deze manier aangepakt worden, zodat jij met de Tikkie Incassodienst sneller je geld terug krijgt. Kijk ook deze hilarische video hieronder van Tikkie.
Tikkie

Google Files

De bestandsbeheerder Google Files is bijgewerkt met een update. Deze update zorgt er niet alleen voor dat je telefoon qua geheugen en nutteloze bestanden opruimt. Het maakt namelijk ook je telefoon van buiten schoon. Je scherm wordt schoongemaakt met speciale technologie.

Waze

Na autonavigatie gaat Waze zich richten op het water. Om de opening van het vaarseizoen van 2019 te vieren, wordt er waternavigatie toegevoegd aan navigatie-app Waze.

Waze Water

Bol.com

Webwinkel Bol.com komt met een speciale cadeaubon voor mensen die alles al hebben.

bol.com cadeaubon 1 april

Coolblue

Coolblue heeft het Coolblue Pakketpaneel opgenomen in het assortiment, geheel in de stijl van de bekende Coolblue doos. Je kunt je eigen energie opwekken met de bekende blauwe doos middels zonnecellen die in de doos verwerkt zitten. Er wordt feedback verzameld, waarna een prijs bedacht zal worden. Je vindt hem hier bij Coolblue. Coolblue wekt vaker de suggestie dat het om een 1 april grap gaat, maar vorig jaar verraste de blauwe winkel ons met fietsbezorging, en dat is inmiddels geen grap meer.

Pathé

Bioscoopketen Pathé komt met 3D-lenzen. Op deze manier heb je geen 3D-bril meer nodig en kun je 3D-films op een unieke manier beleven.

Pathe 3d lenzen

Duolingo

Duolingo is een geweldige applicatie om talen te leren. Het bedrijf heeft vandaag Duolingo Push gepresenteerd. Hiermee worden gebruikers gestimuleerd om aan hun ontwikkeling van talen te blijven werken. Ideaal als de push-notificaties op je smartphone niet werken.

Razer

Het merk Razer komt met Razer Ping. een nieuwe dienst die communiceren makkelijker moet maken. Praten zou volgens het bedrijf teveel focus vereisen en de aandacht afleiden. De uitwerking zie je in onderstaande video.

T-Mobile (USA)

T-Mobile in de Verenigde Staten heeft de Phone BoothE gepresenteerd. Een speciale cabine die je ultieme privacy biedt. Daarbij kun je niet alleen in alle rust bellen, maar ook de beste selfies schieten. Je vindt de T-Mobile Phone BoothE in verschillende steden.

Duinrell

Eigenlijk geen tijd om attractiepark Duinrell te bezoeken? Door een samenwerking met de TU Delft wordt er een speciale hyperloop ontwikkeld. Hierbij kun je plaatsnemen in een pod (capsule); de Hyperkik. Ondergronds worden de attracties met elkaar verbonden en je stapt direct in vanaf de parkeerplaats. Het hele park kun je op deze manier ervaren hebben.

Google Agenda

In Google Agenda (op de desktop) kun je een spelletje spelen. Hiervoor tik je op het tandwiel en kun je je agenda-items afschieten. Eén voor één kun je je meetings en dergelijke uit je agenda schieten. Wees gerust, je afspraken worden niet echt uit je agenda gehaald.

Google Agenda 1 april

Alcatel

Nokia lanceerde eerder de Nokia 9 PureView, Alcatel introduceert de Alcatel met zes camera’s aan de achterkant.

alcatel 6 camera's

(* bezoek je de aangepaste mobiele AMP-versie van deze pagina, dan wordt deze doorgaans niet bijgewerkt. Dit is een restrictie van Google. Bezoek de DroidApp app of de normale site om de nieuwste content te zien).

DroidApp - Android nieuws
DroidApp - Android nieuws
Ontwikkelaar: Apps byLuke
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel