Google Maps voegt Snake toe aan app en website: zo speel je het

Google heeft de app van Google Maps voorzien van een nieuw spel. Vanaf nu kun je, dankzij 1 april, Snake spelen op de verschillende delen van de wereld. Je vindt Snake niet alleen in de app, maar ook op de website van Google Maps.

Snake in Google Maps

Google pakt 1 april uit met het spel Snake. Het bekende spelletje van je Nokia is te vinden in de kaartendienst van Google, Google Maps. Gebruikers kunnen het spel vinden in het zijmenu, waar staat ‘Speel Snake’. Google heeft het spel toegevoegd aan de game voor 1 april, dus hij zal later weer uit de applicatie gehaald worden.

Wanneer je op Speel Snake hebt getikt, kan de pret beginnen. Je kunt kiezen uit verschillende steden (Londen, Caïro, Sydney, Sao Paulo, Tokio en San Francisco) of de hele wereld. Door horizontaal of verticaal over het scherm te vegen, kun je ‘de slang’ verplaatsen. Je moet zoveel mogelijk passagiers oppikken. Tevens kom je soms langs highlights zoals de London Eye, waarmee je nog extra punten kunt verdienen.

Google Maps Snake

Wanneer je jezelf raakt, is het spel voorbij. Dit geldt ook als je buiten de kaart gaat. De slang is in de stijl van een openbaar vervoersmiddel wat bij de stad past. Zo zien we de bekende bus uit Londen en de tram uit San Francisco.

In Google Maps wordt Snake automatisch toegevoegd. Je kunt dus direct beginnen met spelen. Ligt je telefoon nou net aan de oplader; geen probleem. Je kunt het ook via de browser spelen, dat kan via deze website. Vorig jaar was het spel ‘Waar is Wally’ en het jaar ervoor verscheen Pac-Man in Google Maps.

Lees ook: Google Maps tips: haal alles uit Google Maps met deze 24 tips.

Google Maps: Navigatie en OV
Google Maps: Navigatie en OV
Ontwikkelaar: Google LLC
Prijs: Gratis
Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel