Google stopt vandaag met Google+ en e-mail app Inbox

We moeten vandaag afscheid nemen van twee Google-diensten. Dit is de e-mail app Inbox by Gmail en het sociale netwerk Google+. Uit allebei de diensten wordt vandaag, 2 april, de stekker getrokken.

Google+ en Inbox stoppen

Een zwarte dag voor twee Google-diensten. Het zat er al even aan te komen, maar het einde is genaderd voor het sociale netwerk Google Plus en de handige mail-app Inbox by Gmail. In september 2018 werd bekend dat Google zou stoppen met Inbox. De dienst werd in 2014 uitgebracht en kent een grote groep fans. De app kent tal van handige functies zoals het snoozen van e-mail. Enkele weken geleden werd bekend dat Inbox op 2 april zou stoppen. In de afgelopen tijd heeft Google de Gmail app voor Android voorzien van enkele functies die we kennen uit Inbox.

Google+ 10.1

Ook Google+, het sociale netwerk stopt ermee. Sinds begin maart werd het mogelijk gemaakt om je gegevens te downloaden. Google+ zal niet helemaal weg gaan. Er wordt meer gefocust op de zakelijke markt en er zal enige integratie plaatsvinden in G Suite. Pagina’s en accounts worden na vandaag verwijdert. De communities worden ook weggehaald en daar was Google+ toch wel één van de populairste platformen voor.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel