Finnik 4.0: compleet vernieuwde kenteken-app vol mogelijkheden

De app Finnik kennen we al een tijdje, maar ze hebben sinds korte tijd de app compleet vernieuwd. De hoeveelheid informatie binnen de app is gelukkig niet verminderd, wat de app interessant maakt voor de autoliefhebber.

Finnik

De oude versie van Finnik gaf problemen met Android 9 Pie. Zelf had ik deze ook ervaren en doorgegeven en werd ik vervolgens uitgenodigd om mee te doen als bèta-tester van een compleet nieuwe versie. Na een aantal punten door te hebben gegeven hadden ze de doorgegeven snel opgelost in de volgende beta-releases.

Finnik versie 4 is eigenlijk een compleet nieuwe app, met ook een geheel nieuwe lay-out. Wanneer je een kenteken opzoekt kun je verschillende menu’s uitklappen om zo meer informatie krijgen; zoals bijvoorbeeld het aantal pk’s, tijd van 0 tot 100 km/u, maar ook of de auto geïmporteerd is of niet. Wat ook een erg handig en interessant gedeelte kan zijn is ‘onderhoud en reparatie’. Hier wordt namelijk ook aangegeven of de auto een reparatiepunt heeft gehad bij de APK. Maar je kan dit van eerdere jaren ook terugzien. Handig als je bijvoorbeeld aan het kijken bent voor een andere auto en wat geschiedenis wilt controleren.

Binnen Finnik kun je ook in-app aankopen doen zodat je echt volledige informatie kunt inzien. Verder wordt de geschiedenis van de kenteken checks ook overgenomen als je al eerder Finnik hebt gebruikt. Onder het kopje ‘Mijn Auto’ kun je eigen auto toevoegen zodat je altijd snel verschillende gegevens kan opzoeken. Persoonlijk vind ik de nieuwe app mooier geworden en heb ik het idee dat er meer informatie te vinden is.

De applicatie kun je gratis downloaden uit de Google Play Store, via onderstaande button.

Lees meer over:

Lees ook

Reageer op dit artikel